Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Pääministeri Lipponen: Hallitu…

Uutinen

Pääministeri Lipponen: Hallitus arvioi uusien työllisyystoimien tarvetta ensi keväänä

Pääministeri Paavo Lipponen SAK:n valtuustossa 24.11.2001.

Pääministeri Paavo Lipponen vieraili SAK:n valtuuston syyskokouksessa

Hallitus on pääministeri Paavo Lipposen mukaan valmis kantamaan oman työllisyysvastuunsa ja varautuu ensi keväänä taloustilanteen tarkastelun yhteydessä uusiin työllisyyspoliittisiin toimiin. Pääministeri Lipponen puhui tänä aamuna SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavan opistolla.

Pääministeri Lipponen otti esille erityisesti syrjäytymisuhan alla elävien nuorten aseman. Lipposen mukaan näille on kehitettävä nykyistä parempia palveluja, jotta nuoret ohjautuisivat koulutukseen ja työelämään. Myös SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen korosti eilisessä valtuustopuheessaan työn ja koulutuksen merkitystä nuorten syrjäytymisuhan hoidossa.

Talouden kasvu on pääministeri Lipposen mukaan hitaasti elpymässä. Lipponen varoitti kuitenkin inflaatiovaarasta, joka voi laueta erityisesti vuodenvaihteessa euron käyttöönoton yhteydessä. Hän kehottikin palkansaajia vahtimaan ankarasti yritysten hinnoittelua vuodenvaihteessa.

Pääministeri Paavo Lipponen piti tuoretta sopimusta työeläke- ja työttömyysturvan uudistuksesta hyvänä esimerkkinä suomalaisten työmarkkinajärjestöjen yhteistyökyvystä. Hallitus on Lipposen mukaan valmis viemään sovittua sosiaalipakettia omalta osaltaan eteenpäin.

Pääministeri Paavo Lipposen puhe
Osoitteesta
löytyvät SAK:n valtuuston esittely, syyskokouksen aikataulu, liittoesitykset valtuustolle ja ajo-ohjeet Kiljavan opistolle. Samaan osoitteeseen kerätään kokouksen aikana mm. lehdistötiedotteet, referaatteja valtuustossa pidetyistä puheista ja valtuuston jäsenten haastatteluja.