Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Nuorten syrjäytymiseen puututa…

Uutinen

Nuorten syrjäytymiseen puututaan yhteisin voimin

SAK:n Lauri Ihalainen:

– Pidän erittäin myönteisenä pääministerin tämänpäiväistä ilmoitusta nuorten syrjäytymisen torjuntaan tähtäävän hankkeen käynnistämisestä. On tärkeää, että nuorten syrjäytyminen otetaan vakavan yhteiskunnallisen keskustelun kohteeksi, ja että nuorten aseman parantamiseen tähtäävät esitykset voidaan ottaa huomioon seuraavan hallituksen ohjelmatyössä. SAK osallistuu omalta osaltaan mielellään hankkeeseen ja toivon, että myös muut mukaan tulevat tahot sitoutuvat tähän tärkeään työhön.

– Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on työssä, osaamisessa ja vakaassa yhteiskuntakehityksessä. Tasavertaisten mahdollisuuksien takaaminen kaikille lapsille ja nuorille on yksi vakaan kehityksen jatkumisen perusedellytyksistä. Nuorten tilanne on kuitenkin saanut huolestuttavia piirteitä. Nuorten yhteiskunnallisen syrjäytymisen uhat liittyvät mm. koulutuksen puutteeseen, vanhempien työttömyyteen, taloudelliseen epävarmuuteen sekä työelämän paineisiin. Nuorten aseman parantaminen vaatiikin toimenpiteitä usealla yhteiskunnan osa-alueella.

Nuorten syrjäytyminen nousi voimakkaasti esille SAK:n valtuuston kokouksessa viime marraskuussa. Joulukuussa SAK esitti pääministeri Lipposelle, että hallitus asettaisi laajapohjaisen, eri tahoja ja asiantuntijoita edustavat toimikunnan, jonka tehtävänä olisi kartoittaa nuorten pahoinvointiin, syrjäytymiseen ja työttömyyteen liittyviä syitä sekä tehdä esityksiä nuorten aseman parantamiseksi.

Lisätietoja SAK:n Puheenvuoro-sarjan julkaisussa Tulevaisuus kaikille nuorille (1/2002) (pdf)