Nuorisotoiminta yhdistää

PAMilainen Heidi Lehtikangas, 27-vuotias ajojärjestelijä Espoosta ja metalliliittolainen Paavo Niskanen Paavo Niskanen, 34-vuotias metallityöntekijä Espoosta tapasivat ay-toiminnoissa. Nyt he ovat osallistuneet Operaatio Vakiduunin nimienkeruuseen.
09.06.2015 07:56 karhu admin
Operaatio Vakuduuni on Heidi Lehtikankaan ja Paavo Niskasen mukaan innostavaa tekemistä.

Heidi oli järjestämässä SAK nuorten Helsinki-Uusimaan toimintaryhmäläisenä vappumarssia. Siellä hän tapasi Paavon.

− Ystävystyttiin heti Paavon kanssa ja rakkaus syttyi vähän myöhemmin. Nyt jo asutaan yhdessä, kertoo Heidi toissavapun jälkeisistä tapahtumista.

Yhteisenä projektina heillä on ollut Operaatio Vakiduuni, joka kokoaa eri liittojen nuoret keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen.

− Operaatio Vakiduunissa olen ollut mukana lähes alusta alkaen. Tässä minua innostaa uusi, alhaalta ylöspäin suuntautuva toimintatapa ja sen mahdollisuudet, arvioi Paavo Niskanen.

Heidi Lehtikangas pitää Operaatio Vakiduunia kampanjana, joka on edunvalvontaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista parhaimmillaan.

Kevään aikana kampanja on vienyt paljon molempien aikaa, mutta yhteistäkin aikaa löytyy.

− Esimerkiksi helmikuisena lauantaina oli Operaatio Vakiduuni -mielenilmaus Tampereella. Hyppäsimme autoon perjantaina heti töiden jälkeen ja hurautimme Tampereelle. Perjantaina kävimme syömässä ja stand upissa. Lauantaina oltiin sitten heti aamusta valmiita mielenilmaukseen, kertoo Heidi.

Heidi Lehtikangas sanoo kokoustavansa varsin vähän, mutta Paavo Niskanen toivoo niissä keskityttävän asiaan ja tehtävän tarvittaessa rohkeita päätöksiä.

− Minusta tuntuu, että ay-liikkeen perusajatus on hetkittäin karannut sivuun erityisesti ammattiosastojen kokouksissa, toteaa Paavo.

Perinteisistä ay-toiminnoista edunvalvonta ja luottamusmiestoiminta ovat myös Paavon mieleen.

Ay-liikkeen toimintatavat muuttuvat hitaasti, mutta Niskanen on toiveikas. Operaatio Vakiduuni on mainio esimerkki uudenlaisesta ja tehokkaasta toimintatavasta.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.