Norjan viranomaiset muokkaavat asenteita ulkomaisen työvoiman väärinkäyttöä vastaan

07.03.2008 14:04
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Norjassa työsuojeluviranomaiset tehostavat toimintaansa sosiaalista polkumyyntiä vastaan. Keskeisenä tavoitteena on saada kansalaiset suhtautumaan kielteisesti töiden teettämiseen surkein työehdoin. Kampanjassa korostetaan, että ulkomaisilla työntekijöillä on oikeus samoihin työehtoin kuin norjalaisilla.

Tiistaina viranomaiset avasivat uuden verkkosivuston, joka tarjoaa perustietoa työelämän pelisäännöistä norjan, englannin ja puolan kielillä. Tiedottamisen kohteena ovat sekä yritykset että työntekijät.

Asenteita on tarkoitus muokata pitkäjänteisesti. Kampanjassa vedotaan myös suureen yleisöön sen vuoksi, että moni tavallinen kansalainen ostaa remontti-, siivous- ja muita palveluja ulkomaisilta työntekijöiltä. Pyrkimyksenä on kohottaa kansalaisten eettistä tasoa suhtautumisessa palvelujen tarjoajiin.

Sivuston avajaispäivänä julkaistiin tuoreita tietoja kansalaisten käsityksistä siitä, harjoitetaanko kunkin omalla alalla sosiaalista polkumyyntiä. Runsas viidennes yksityissektorin työntekijöistä arveli, että heidän omilla toimialoillaan esiintyy sosiaalista polkumyyntiä. Julkisella sektorilla samoin päätteli 6 prosenttia vastanneista.

Norjassa runsaasti ulkomaalaisia työskentelee muun muassa rakennus- ja asennustöissä, maataloudessa, siivoustöissä, kuljetusalalla sekä hotelleissa ja ravintoloissa.

Norjan viranomaisten uusi sosiaalista polkumyyntiä torjuva sivusto löytyy osoitteesta http://www.arbeidstilsynet.no/artikkel/vis.html?tid=46790

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.