Norjan LO huolissaan nanoteknologian ja -materiaalien terveysriskeistä

27.02.2009 09:32
SAK
LO Norge

Norjassa ammatillisen keskusjärjestön LO:n mielestä nanoteknologian ja -materiaalien terveysriskeihin ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota. LO ehdottaa, että työsuojeluviranomaiset tarttuvat kunnolla ongelmaan ja toimivat sen erittelyssä yhteistyössä työntekijöiden ja työnantajien kanssa.

LO julkisti äskettäin asiaa koskevan kirjeensä maan Työsuojeluvirastolle. Aloite oli lähetetty virastolle marraskuussa 2008.

Kirjeessään LO siteeraa Teknologianeuvoston raporttia, jossa arvellaan, että kiireisintä on selvittää nanoteknologian ja -materiaalien riskejä työympäristössä. "Työympäristöön, teollisuuden päästöihin ja jätehuoltoon liittyvät järjestelmät ja toimintatavat on uudistettava uusimman tiedon vaatimuksia vastaavasti ja viranomaisten on valvottava tätä riittävästi", LO jatkaa lainaustaan Teknologianeuvoston raportista.

Kirjeensä lopussa LO muistuttaa, että se kannattaa investointeja nanoteknologiaan ja -materiaaleihin, kunhan niihin liittyvät terveysriskit otetaan kaikella vakavuudella huomioon.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.