Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Nimityksiä SAK:ssa

Uutinen

Nimityksiä SAK:ssa

SAK:n hallitus nimitti maanantaisessa kokouksessaan neljä uutta asiantuntija- ja päällikkötason työntekijää SAK:hon. Nimitysten kasautuminen joulukuun kokoukseen liittyy toisaalta SAK:n toimistossa meneillään olevaan sukupolvenvaihdokseen, toisaalta elokuun helikopteriturmaan, jossa menehtyi kaksi SAK:n edunvalvontaosaston työntekijää.

Reijo Paananen SAK:n järjestöpäälliköksi

Reijo Paananen

SAK:n järjestöpäälliköksi nimitettiin Reijo Paananen (41). SDP:n tiedotussihteerinä työskentelevä Paananen siirtyy SAK:n järjestöpäälliköksi keväällä Pertti T. Hyvösen jäädessä eläkkeelle. Hyvönen valittiin SAK:n järjestöpäälliköksi vuonna 2002 kun tehtävää vain noin vuoden hoitanut Matti Tukiainen nimitettiin SAK:n jäsenpalveluosaston johtoon. Hänen edeltäjänsä Pekka Sarkkinen ehti toimia järjestöpäällikkönä lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Reijo Paanasella on monipuolinen kokemus järjestötyöstä. Paananen työskenteli SAK:ssa vuosina 1988-97 mm. nuorisosihteerinä, sopimussihteerinä ja tiedottajana. Sen jälkeen Paananen on toiminut mm. EU-parlamentissa erityisavustajana ja SDP:n valtuuskunnan pääsihteerinä ja tiedottajana sekä Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajana. Paananen on koulutukseltaan kulttuurisihteeri.

SAK:n järjestöpäällikkö vastaa SAK:n jäsenpalveluosastoon kuuluvan järjestölinjan työskentelystä. Järjestölinjaan kuuluvat mm. SAK:n järjestö- ja nuorisotoiminta sekä 13 aluepalvelukeskuksesta koostuva alueorganisaatio.

Pirjo Väänänen sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi

Pirjo Väänänen

SAK:n yhteiskuntapoliittiselle edunvalvontaosaston sosiaalipoliittiseksi asiantuntijaksi nimettiin sosionomi Pirjo Väänänen (34). Väänänen siirtyy SAK:hon SAK:laisen Rakennusliiton sosiaalisihteerin tehtävästä. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Suomen Ammattiin Opiskelevien SAKKI ry:n projektisihteerinä ja puheenjohtajana.

Yhteiskuntapoliittisella edunvalvontaosastolla työskentelee yhteensä neljä sosiaalipoliittista asiantuntijaa. Heistä yksi, sosiaalipoliittinen asiantuntija Mirja Janérus, on jäämässä eläkkeelle ensi keväänä. SAK:n yhteiskuntapoliittisen edunvalvontaosaston vastuulla SAK:ssa ovat mm. talouspolitiikka, sosiaalipolitiikka, palkkapolitiikka, koulutuspolitiikka, työvoimapolitiikka sekä budjettipolitiikka. Osaston johtajana toimii Pertti Parmanne.

Nikolas Elomaa ja Juha Antila asiantuntijoiksi edunvalvontaosastolle

Nikolas Elomaa

SAK:n edunvalvontaosastolle nimitettiin kaksi asiantuntijaa. Työehtoasiantuntijaksi nimettiin oikeustieteen kandidaatti Nikolas Elomaa (37). Elomaalla on noin 15 vuoden kokemus ay-liikkeen eri tehtävistä. Parhaillaan hän työskentelee SAK:laisessa Palvelualojen ammattiliitto PAM:ssa vastaavana sopimussihteerinä. Hän on myös toiminut mm. Suomen Elintarviketyöläisten Liiton työttömyyskassan johtajana sekä STTK:laisen Tekniikan ja tiedon toimihenkilöiden lakimiehenä ja asiamiehenä. Elomaa ottaa tehtävän vastaan helmikuun alussa.

Juha Antila. Kuva: Heli Saarela (Palkkatyöläinen)

Palkka- ja työaika-asiantuntijaksi valttiin valtiotieteiden lisensiaatti Juha Antila (38). Antila on työskennellyt työministeriössä projektitutkijana vuodesta 1997. Palkka- ja työaika-asiantuntijana Antila tulee vastaamaan mm. palkitsemisjärjestelmien kehittämistyöstä. Antila aloittaa SAK:ssa maaliskuun alussa.

SAK:n edunvalvontaosaston vastuulla SAK:ssa ovat mm. työelämän kehittäminen, keskusjärjestösopimukset, työlait, työsuojelu, teknologia ja tuottavuus, osallistumisjärjestelmät sekä tasa-arvo ja työelämän tutkimus. Osaston johtajana toimii Lauri Lyly. Osasto organisoitiin uudelleen aiemmin tänä syksynä, jolloin myös sen nimi muuttui työympäristöosastosta edunvalvontaosastoksi.

Lisätietoja:

Järjestöpäällikkö:
Jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen, puh. 0400 600 099

Sosiaalipoliittinen sihteeri:
Ohjelmapäällikkö Sinikka Näätsaari, puh. 040 731 2384

Edunvalvontaosaston asiantuntijat:
Edunvalvontaosaston johtaja Lauri Lyly, puh. 050 682 93