Nike tekee alihankintaverkostonsa julkiseksi

14.04.2005 15:55
SAK
Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta

Urheilujalkineistaan ja -asuistaan tunnettu monikansallinen yhtiö Nike on päättänyt julkistaa yhtiön alihankkijoina toimivien yritysten nimet. Alan kansainvälisen ay-federaation ITGLWF:n pääsihteeri Neil Kearney pitää päätöstä merkittävänä.

"Kuluttajilla on oikeus tietää, missä ja minkälaisissa olosuhteissa heille tarjottavat asusteet on valmistettu", Kearney toteaa. "Useimmat vähittäiskauppaketjut ovat hyväksyneet toimintansa eettisen normiston, mutta niiden noudattamisen tarkkailu on lähes mahdotonta, ellei tuotteiden hankintaverkostoa tehdä julkiseksi."

Nike kuuluu niihin yhdysvaltalaisiin suuryhtiöihin, jotka ovat kansalaisliikkeiden painostuksen seurauksena alkaneet vaatia alihankkijoiltaan työelämän kansainvälisten perusnormien kunnioittamista. Nike on jopa kutsunut ITGLWF:n pääsihteerin auttamaan yhtiön toiminnan sosiaalista vastuullisuutta arvioivan raportin valmistamisessa.

Sosiaalisen vastuun raportissaan Nike määrittelee yhdeksi suurimmista haasteistaan järjestäytymisvapauden turvaamisen alihankintayhtiöissä. Nikellä ei ole omia tuotantolaitoksia. Nike-tuotteet valmistetaan yli 700 alihankintayrityksessä. Pääosassa ovat Kaukoidässä toimivat tehtaat ja kokoonpanolinjat.

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut Juhani Artto
juhani.artto@kaapeli.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.