Neuvoja työn lomassa

Kari Nurmirinta on Silja Serenaden noin 450 Suomen merimies-Unionin jäsenen laivaluottamusmeis. Laivoilla on periaatteena, että asiat saadaan hoidettua laivan päällä.
09.06.2015 07:24 karhu admin
Kari Nurmirinta on Silja Serenaden laivaluottamusmies.

”Laivaluottamusmies hoitaa luottamustehtäviä sekä laivalla että kotona. Kun tekee laivalla töitä kahdeksan päivää ja sitten taas kahdeksan päivää vapaalla, niin kyllä tällöin luottamustehtävät tulevat myös kotiin ja vapaa-ajalle.

Usein riittää, että antaa neuvon työn lomassa. Sitten välillä sovitaan tapaaminen luottamusmiehen kopille, koska laivalla on työt tehtävä eikä kokin hommia voi jättää kesken.

Iso osa jutuista, jotka tulevat luottamusmiehen eteen, hoituvat keskusteluilla. Usein taustalla on väärinkäsitys. Kun siinä keskustellaan, niin yhteisymmärrys työntekijän ja esimiehen välillä yleensä löytyy.

Laivalla ensin keskustellaan osastojen esimiesten kanssa ja sitten intendentin. Kipparin kanssa keskustellaan, kun asia koskee työsuhdekysymyksiä.

Meillä on periaatteena, että kaikki asiat hoidetaan laivan päällä. Ja näin niiden hoito yleensä onnistuukin. Vaikeammista asioista informoin Siljan pääluottamusmiestä. Se onkin tarpeen, sillä jos ongelmat eivät ratkea laivalla, niin seuraavana ne ovat pääluottamusmiehen edessä.

Aikaisemmin alkoholin käyttö aiheutti laivoilla paljonkin ongelmia. Toki näitä vieläkin satunnaisesti tulee vastaan, mutta ongelmat ovat ratkaisevasti vähentyneet. Meillä on nollatoleranssi työaikana ja piste.

Muutenkin minusta tuntuu, että luottamusmiehelle tulevat kyselyt, ongelmien selvittelyt ja erilaiset neuvottelut ovat vähentyneet viime vuosina. En tiedä, ovatko ne jääneet lisääntyvän kiireen alle.

Hyvillä mielin voin todeta, että merimies on erimies, hienoja ihmisiä.”

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.