Nestlé erotti kymmeniä järjestäytyneitä työläisiä Indonesiassa

25.10.2011 15:30
SAK
IUF:n kampanjamateriaalia

Elintarvikealan jättiyhtiö Nestlé on antanut Indonesiassa potkut 53 työntekijälleen. Yhtiön päämääränä on tukahduttaa Panjangissa pikakahvia valmistavan tuotantolaitoksen työläisten ay-toiminta. Ay-aktiivien mukaan vastakkainasettelu on jatkunut tehtaalla jo viisi vuotta Nestlén pyrkiessä tuhoamaan liiton paikallisosaston ja aktiivien puolustaessa työläisten järjestäytymis- ja neuvotteluoikeutta.

Työläiset erotettiin pian sen jälkeen, kun työnantaja ja ammattiliitto SBNIP:n paikallisosasto olivat päässeet yhteisymmärrykseen kiistojensa ratkaisusta, ay-federaatio IUF kummeksuu. Sopu syntyi viranomaisten avustuksella. Ennen sitä työläiset olivat lakkoilleet ja pitäneet työpaikkaansa lyhyen ajan vallattuna.

Nestlé toteutti erottamisen jakamalla kullekin erotetulle asiakirjan, jonka mukaan hän on irtisanoutunut. Työnantaja siirsi saman tien heidän pankkitileilleen irtisanomiskorvaukset. Kun työläiset koettivat palauttaa nämä korvaukset yhtiölle, työnantajan edustajat kieltäytyivät vastaanottamasta rahoja.

Ay-federaatio IUF painostaa Nestléä organisoimalla ihmisiä lähettämään yhtiön johdolle sähköpostivetoomuksen.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.