Näin sen tein: Nykäiskää hihasta!

Rauman kaupungin ruokapalvelun palvelukeittiöiden noin 50 JHL:n jäsenen luottamusmies Sirkka Mantereen työpisteet vaihtelevat päivittäin. Näin hänet on helppo saada kiinni.
18.09.2012 07:22 karhu admin
Nykäiskää vain hihasta, kehottaa Rauman kaupungin palvelukeittiöiden luottamusmies Sirkka Mantere.

”Olen töissä Rauman kaupungin ruokapalvelussa, ruokapalvelutyöntekijänä Nanun tulosyksikön sijaistiimin jäsenenä. Työpisteinäni toimivat kaupungin päiväkodit sekä koulut. Työpisteeni vaihtuvat päivittäin, joskus saatan jopa vaihtaa työpistettä työpäivän aikana.

Päivystävä henkilö ruokapalvelussa soittaa minulle iltapäivisin tai aamuisin ja kertoo minne menen töihin.

Nanussa valmistetaan aterioita noin 6 300 hengelle päiväkoteihin, kouluihin ja moniin muihin toimipisteisiin.

Toimin samalla ruokapalvelun luottamusmiehenä. Tällainen työpisteiden vaihtelu sopii luottamustehtävän hoitoon, koska silloin tapaan eri kohteissa työntekijöitä ja helpommin tulee puhuttua asioista. Kynnys ottaa yhteyttä luottamusmieheen alenee, jos hän on välillä läsnä työkohteissa. Lisäksi olen aika sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Minulle on helppo tulla puhumaan.

Eri toimipisteissä toimiessani keskustelut työstä, sen ongelmista ja muista asioista käynnistyvät usein itsestään, koska olen työpaikalla läsnä.

Näissä jutusteluissa tulee esille palkkausta, lomaa. eläkkeitä tai opiskelua koskevia kysymyksiä. Lähinnä käydään läpi, mitä KTVES asiasta sanoo. Moniin kysymyksiin pystyn vastaamaan heti, koska tunnen sopimukset.

Jos en itse osaa antaa varmaa vastausta, niin olen yhteydessä pääluottamusmieheemme, joskus aluetoimistoon ja ”pääkonttoriinkin”, jossa viimeistään vaikeammatkin asiat selviävät.

Luottamusmiestoiminta on haasteellista ja vaativaa. Luottamusmiesverkosto luo turvallisuutta ja auttaa selviytymään työn solmukohdista eteenpäin.

Hihasta nykäiseminen on helppo tapa ottaa meihin yhteyttä! Siksi mielestäni on tärkeää, että kauempana olevien pääluottamusmiesten lisäksi on myös alakohtaisia luottamusmiehiä.”

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.