Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Myös palkkakeskustelu tänään k…

Uutinen

Myös palkkakeskustelu tänään käyntiin kuusikossa

Kuva: Ville Juurikkala

Tasa-arvoasioita pohtinut asiantuntijatyöryhmä on sopinut samapalkkaisuutta edistävien hankkeiden jatkamisesta ja tehostamisesta. Ryhmässä sovittiin myös keskusjärjestösuosituksesta, jonka mukaan liittokohtaisissa neuvotteluissa on arvioitava sopimusalan työehtomääräyksien sukupuolivaikutuksia. Työryhmä antaa raportin työskentelystään tänään keskiviikkona työmarkkinajohtajien kuusikolle.

Tiistaina työmarkkinajohtajien kuusikossa keskusteltiin lähinnä luottamusmiehen asemaan ja työaikoihin liittyvistä kysymyksistä. Työaika-asioista esillä olivat työajan yleiseen lyhentämiseen tähtäävä eurooppalaisen kehityksen seuranta sekä työajan lyhentäminen keskeytymättömässä kolmivuorotyössä, jota helatorstaita seuraavan lauantain kautta toteutettu työajan lyhennys ei voimassa olevassa tupossa koskenut. Näihin teemoihin, samoin kuin neljän tunnin vähimmäistyöaikaan, palataan tänään iltapäivällä. Myös palkka- ja ostovoimakeskustelu on tarkoitus saada tänään kuusikossa liikkeelle.

Sekä kuusikko että työryhmät jatkavat työskentelyään tiiviisti. Perjantaina kuusikko saa raportin työryhmältä, jonka tehtävänä on pohtia, miten keinottelua ulkomaalaisten työehdoilla pystyttäisiin ehkäisemään valvontaa tehostamalla.

Työelämätyöryhmä keskittyy lähipäivinä käsittelemään listansa järeimpiä asiakokonaisuuksia. Muutosturvarahaa ja siihen liittyviä toimenpiteitä on jo käsitelty työryhmän kokouksissa ja tänään käsittelyyn on tulossa ulkomaisten työntekijöiden työehtojen valvonta. SAK:n työympäristöosaston johtajan Kirsti Palanko-Laakan mukaan työryhmän keskustelut ovat olleet asiallisia ja ratkaisuun pyrkiviä.

Tuponeuvottelujen tilanne 6.11.

Yksittäiset tuponeuvotteluissa sovitut asiat tulevat voimaan vain, jos tuposopimus syntyy. Tavoitteena on saada tupoa koskeva neuvottelutulos aikaan 11.11. mennessä siten, että sopimus voitaisiin liittojen soveltamisneuvottelujen jälkeen allekirjoittaa marraskuun lopussa.

SAK:n tupo-sivut löytyvät osoitteesta
.