Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Muutosturvan parantamiselle ka…

Uutinen

Muutosturvan parantamiselle kansalaisten vahva tuki

Kolme neljästä (75 %) suomalaisesta uskoo, että työntekijöiden turvaa irtisanomistilanteissa tulisi alkavalla tupo-kierroksella parantaa. Vahvimmin irtisanomisturvan parantamista peräävät SAK:laiset (86 %), alemmat toimihenkilöt (82 %) sekä opiskelijat (77 %), mutta myös ylempien toimihenkilöiden ja johtavassa asemassa olevien selvä enemmistö (62 %) parantaisi palkansaajien muutosturvallisuutta. Yrittäjistäkin kaksi viidestä (42 %) uskoo, että turvallisuutta irtisanomistilanteissa tulisi parantaa.

Vastaavasti useampi kuin neljä viidestä (82 %) torjuu väitteen, että irtisanomisturva on Suomessa jo niin hyvä, että sitä pitäisi pikemminkin heikentää kuin parantaa. Eri väestöryhmät ovat tässä varsin yksimielisiä. Vahvimmin väitteen torjuvat alemmat toimihenkilöt (89 %), työntekijät (88 %) ja opiskelijat (84 %), mutta myös esimerkiksi johtavassa asemassa olevista ja ylemmistä toimihenkilöistä neljä viidestä (79 %) ja yrittäjistäkin selvä enemmistö (59 %) torjuu ajatuksen, että irtisanomisturvaa tulisi pikemminkin heikentää kuin parantaa.

Suomen Gallup selvitti suomalaisten näkemyksiä SAK:n ja STTK:n tavoittelemasta palkansaajien muutosturvallisuuden parantamisesta syyskuussa. Tutkimukseen haasteltiin yhteensä 1041:ta suomalaista.

Kaavio: Työntekijöiden turvaa irtisanomistilanteessa pitäisi parantaa nykyisestä seuraavalla tulosopimuskierroksella (pdf)