Muutosta ei voi ostaa

Jos työhyvinvointihankkeen voisi ostaa rahalla kaupan hyllyltä, niin jokainen yrityshän sen tekisi, koska voittajina ovat sekä henkilöstö että yritys. Työhyvinvointi lisääntyy ja tuottavuus kasvaa.
25.11.2014 07:52 karhu admin

Mutta muutosta ei voi ostaa, siihen pitää sitoutua, se pitää tehdä työpaikalla ja omalla väellä.

Jos oikeasti työpaikalla halutaan muuttaa työtapoja ja parantaa työoloja, niin työnantajan ja työntekijöiden pitää olla vahvasti mukana muutoksessa. Hyvässä työssä jaksaa paremmin ja on tuottavampi. Se herättää tekijässään työn ilon.

Hyvä työ − Pidempi työura -hankkeen myötä työhyvinvoinnin kehittämisestä on tullut kiinteä osa Nakkila Groupin strategiaa ja liiketoimintaa. Myös Osuuskauppa Hämeenmaan HyviS-hankeen myötä monet entiset ja uudet toimintatavat ovat vakiintuneet normaaliksi toiminnaksi.

Molemmissa hankkeissa on lähdetty liikkeelle yhdessä. Työntekijät ovat mukana ideoimassa parannusehdotuksia ja sitten näitä otetaan käyttöön. Työntekijät näkevät, että työolot kohentuvat pienin askelin.

Työelämän kehittämiseen ei ole oikotietä. Se on hidas prosessi. SAK:n kehittämisjohtaja Juha Antila toivookin, että luottamusmiehistä tulisi jatkossa työpaikkansa kehittämisen moottoreita.

Jos työpaikalla vain vahditaan tessiä ja riidellään, niin hirveästi ei Antilan mukaan kehitystä ole odotettavissa. Mutta jos neuvottelusuhteet ovat hyvät ja luottamusmiehellä on näkemys siitä, miten työtä voidaan parantaa, niin asiat etenevät suotuisasti.

Hyvän työn avaimet ovat työpaikoilla. Kun lähivuosina ei hirveästi ole palkkarahaa jaettavana, niin nyt olisi sopiva aika keskittyä paremman työelämän rakentamiseen. Lisäksi tähän satsattavat rahat tulevat yritykselle takaisin vähentyneinä sairauslomina, myöhentyvänä eläköitymisenä ja tuottavuuden kasvuna.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.