Monessa mukana

JHL:n jäsen Iris Pitkäaho, 32-vuotias lähihoitaja Turusta SAK:n Turun seudun paikallisjärjestön puheenjohtaja. Hän on myös luottamusmies ja yhdistyksen hallituksen jäsen. Iris on aktiivinen liitossaan ja kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista.
09.06.2015 07:55 karhu admin
JHL:läinen Iris Pitkämäki on luottamusmies, hänellä on useita luottamustehtäviä ja hän on innokas vaikuttaja.

− Minut ay-toimintaan sai mukaan mielenkiinto ja halu olla vaikuttamassa. Minua kiinnostivat asiakysymykset ja jo 18-vuotiaana lähdin viikonlopputilaisuuksiin ja koulutuksiin, Iris Pitkäaho muistelee.

Pitkäaho kertoo, etteivät perinteiset kokoukset ole hänen juttunsa, mutta hän ymmärtää, että niitäkin pitää järjestää, jotta saadaan asiat organisoitua.

− Minua innostaa toiminta, jossa saa itse olla mukana ja kohdata ihmisiä. On mahtavaa, että Operaatio Vakiduuni on saanut liikkeelle nuoria eri liitoista. Nuoria innostaa tällainen aktivismi ja on mahtavaa olla mukana tässä. Näin voidaan muuttaa maailmaa.

SAKn paikallisjärjestön puheenjohtajana Iris arvioi nostaneensa nuoria näkyville. Toki paikallisjärjestötoiminnassa on paljon vanhoja perinteitä ja soppatykkejä, mutta uudenlaistakin toimintaa jo viriää.

− Paikallisjärjestötoiminnan tärkeimpänä tavoitteena pidän tiedon jakamista. Siinä eri liittojen edustajat voivat verkostoitua ja oppia toisiltaan.

”Näin on aina toimittu” -ajattelu on varsin yleistä ja Iriskin on törmännyt siihen. Entiset tavat eivät ole kuitenkaan ainoita tapoja toimia eikä toimintojen järkeistäminen ole pahasta. Iris kehottaakin kuuntelemaan nuoria.

− Nuoremmat sitoutuvat mieluummin projekteihin, joissa voivat kokeilla erilaisia toimintoja. Jos nuoria kuunnellaan ja heidän ideoitaan viedään eteenpäin, niin se innostaa mukaan.

Myös Iris Pitkäaholla on suuria odotuksia uutta keskusjärjestöä kohtaan. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei hyvin toimivia asioita kannattaisi romuttaa.

− Esimerkiksi meillä SAK:ssa on hyvää nuorisotoimintaa. Minusta on tärkeää, että nuorille annetaan mahdollisuus oppia ja kasvaa aktiiveiksi. Nuorisotoimintaan satsaamista puoltaa mielestäni se, että siellä kasvavat uudet tulevaisuuden päättäjät, Pitkäaho muistuttaa.

− Minulla on oikea huoli siitä, että alueellista toimintaa ajetaan alas. Jos jatkossa toimitaan vain liitoittain, niin verkostoituminen kärsii. Minä olen ainakin pitänyt näitä verkostoja tärkeinä ja niiden merkitys oikein korostuu esimerkiksi erilaisten kampanjoiden yhteydessä.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.