Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Mitä EU merkitsee suomalaisill…

Uutinen

Mitä EU merkitsee suomalaisille työntekijöille?

Nettihaastattelussa tänään Marjaana Valkonen

Marjaana Valkonen

Euroopan unioni on nyt historiallisessa käännekohdassa. Laajentumisneuvotteluiden myötä on unioniin tulossa lähivuosina mukaan useita uusia jäsenvaltioita. Jotta tämä olisi mahdollista, on Euroopan unionia uudistettava ja remontoitava.

SAK:n nettihaastattelussa oli tänään SAK:n kansainvälisen osaston johtaja Marjaana Valkonen. Valkonen vastaili kysymyksiin EU:n tulevaisuudesta ja sen vaikutuksista suomalaisen työntekijän asemaan. Haastattelu on luettavissa kohdassa Keskustelu > Haastattelut.

Urakkana Eurooppa - Palkansaaja ja EU:n tulevaisuus

Nettihaastattelu on osa SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteistä Urakkana Eurooppa -kampanjaa, joka alkaa syyskuussa 2002 ja jatkuu kevääseen 2003. Kampanjan tarkoituksena on käydä palkansaajaliikkeen sisäistä keskustelua EU:n tulevaisuudesta ja nostaa palkansaajien kannalta keskeisiä kysymyksiä EU:n tulevaisuudesta käytävän pohdiskelun keskipisteeseen. Kampanjaan liittyy mm. useita ympäri Suomea järjestettäviä seminaareja.

Urakkana Eurooppa -kampanjasta löytyy lisää tietoa kohdasta Ajankohtaista > Urakkana Eurooppa.

SAK, STTK ja Akava ovat muutenkin aktiivisesti mukana EU:n uudistamistyössä. Järjestöt muodostavat yhteisiä kantoja monista EU:ssa käsiteltävinä olevista hankkeista ja luovuttavat ne Suomen hallitukselle. Ne ovat edustettuina myös EU:ta uudistavassa valmistelukunnassa Euroopan Ammatillisen Yhteisjärjestön EAY:n kautta.