Mieluummin kasvua kuin leikkauksia

Julkisten palvelujen ja sosiaalietujen leikkaukset eivät innosta ay-raatilaisia, vaikka poliitikot ovat niitä esittäneet. Tulojen ja menojen epätasapaino saa raatilaiset kuitenkin mietteliäiksi.
14.04.2015 07:00 karhu admin
SDP, keskusta ja kokoomus ovat esittäneet säästöjä julkiseen talouteen. Eniten vyötä kiristäisi kokoomus. Leikkauksista puhuttiin myös palkansaajajärjestöjen järjestämässä työelämän vaalitentissä.

Jaana Kokkola, PAM

– Mielestäni hyvinvointipalveluja ja sosiaalietuja ei pidä missään nimessä ryhtyä leikkaamaan. Leikkaukset kirpaisevat aina eniten kaikkein vähäosaisempia. En pidä sitä hyvänä.

– Jos on aivan pakko leikata, rajaisin lapsiperheet leikkausten ulkopuolelle. Esimerkiksi lapsilisiä leikattiin jo tällä hallituskaudella. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lapsiperheiden etuihin ei saa puuttua!

Sami Tenhonen, Rakennusliitto

– Leikkauksiin ei pidä mennä, mutta ongelma tietysti on, mistä saadaan riittävästi rahaa hyvinvointipalvelujen rahoittamiseen. En ole innostunut verojen korottamisesta, ainakaan itse en haluaisi maksaa yhtään lisää veroja.

– Tietenkään ei ole hyvä asia, että velkaa joudutaan ottamaan koko ajan lisää ja sen määrä kasvaa. Tämä on vaikea tilanne.

– Jos työllisyys paranisi, valtio saisi lisää verotuloja. Poliitikot puhuvat työpaikkojen lisäämisestä, mutta kehitys näyttää menevän toiseen suuntaan ja työtä siirtyy halpatyömaihin.

Sirpa Hakkarainen, JHL

– Kunnissa ei ole enää mitään leikattavaa, kaikki mahdollinen on jo ainakin meillä Mikkelissä höylätty pois. Jos vielä halutaan leikata, pitää miettiä, mistä palveluista ollaan valmiita kokonaan luopumaan.

– Koen että julkisen sektorin työntekijöitä syyllistetään julkisuudessa ja vaalipuheissa. Se on ikävää, sillä työtahti on kunnissa kiristynyt ja työn tuottavuus parantunut. Lapioon nojailu on kunnan töissä loppunut jo aikoja sitten. Jos jossain on leikattavaa, niin korkeintaan pomo portaassa.

Karri Peltola, Raideammattilaiset

– En isommin kannata leikkauksia, mieluummin julkisen sektorin toimintaa voidaan tehostaa ja sitä kautta hakea säästöjä. Verojen korottaminenkaan ei ole hyvä idea, sillä verotus on jo kireää. Meidän pitää nyt tukea ihmisten ja yritysten yritteliäisyyttä eivätkä veronkorotukset sovi tähän.

– Luotan siihen, että talouskasvu on käynnistymässä. Kasvu auttaa velkaantumisen taittamisessa, mikä on tärkeää. Mielestäni tässä ei ole paniikkia ja velkaongelmaa vähän paisutellaan julkisuudessa.

Pirjo Pajunen

 

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.