Metallimiehestä vaippaajaksi

Mänttäläinen Niko Salonen, 26, on kymmenessä vuodessa ehtinyt saada kosketuksen kolmeen alaan. Hän uskoo, että töitä riittää myös tulevaisuudessa.
20.09.2016 07:58 karhu admin
Niko Salonen siirtyi hitsaushommista kaapelitehtaaseen.

Peruskoulun jälkeen Niko Salonen lähti kahden kaverinsa kanssa opiskelemaan sähköasentajaksi. Istuttuaan ensimmäisenä syksynä opintoihin kuuluvilla metallialan oppitunneilla pojat totesivat, että metalliala olisi sittenkin kiinnostavampi uravalinta.

Salonen valmistui levyseppä-hitsaajaksi ja sai huomata, että tarjolla on vain satunnaisia pätkätöitä. Vakipaikan löytäminen omalta kotiseudulta alkoi näyttää mahdottomalta.

– Joka paikasta tuli sama vastaus, että olen liian nuori ja minulla on liian vähän kokemusta.

Salonen alkoi pohtia, heltiäisikö joltakin muulta alalta paremmin töitä. Hän yritti päästä kouluttautumaan oppisopimuksella metsäkoneenkuljettajaksi, mutta suunnitelma ei toteutunut.

Seuraavaksi Salonen haki Reka Kaapelin Keuruun-tehtaaseen töihin, mutta ei tullut valituksi. Vuotta myöhemmin häntä lykästi, kun sama yritys etsi väkeä rekrytointikoulutukseen.

Neljä kuukautta kestäneen koulutuksen maksoivat yhdessä TE-hallinto ja työnantaja. Koulutuksen päätyttyä Salonen sai vakituisen työpaikan vaippalinjaoperaattorina. Nyt työkokemusta uudelta alalta on kertynyt pari vuotta.

– Tämä on mukavan oloista työtä, ja työilmapiiri on mukava.

Salonen uskoo, että hänen tulevaisuutensa uudella alalla on valoisa.

– En usko, että hommat ovat loppumassa mihinkään. Tämä on kuitenkin iso firma, jolla on kolme tehdasta Suomessa.

Minna Hotokka

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.