Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Matti Tukiainen SAK:n jäsenpal…

Uutinen

Matti Tukiainen SAK:n jäsenpalveluosaston johtoon

Matti Tukiainen

SAK:n hallitus nimitti tämänpäiväisessä kokouksessaan SAK:n järjestöpäällikkö Matti Tukiaisen jäsenpalveluosaston johtajaksi. Osaston nykyinen johtaja Eero Heinäluoma valittiin viime viikon puoluekokouksessa SDP:n puoluesihteeriksi. Jäsenpalveluosaston johtajan sijaiseksi nimitettiin koulutuspäällikkö Markku Liljeström.

Matti Tukiainen (46 v.) tuli SAK:n järjestöpäälliköksi vuosi sitten. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. kauppa- ja teollisuusministerin erityisavustajana, Eurooppalainen Suomi -järjestön toiminnanjohtajana, SDP:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana sekä viimeksi Uudenmaan liiton johtajana.

SAK:n jäsenpalveluosastoon kuuluvat SAK:n järjestö-, viestintä- ja koulutuslinjat sekä Palkkatyöläinen ja Löntagaren -lehdet. Osastolla työskentelee noin 50 henkilöä.

Nimityksen myötä Tukiaisesta tulee myös SAK:n johtoryhmän jäsen. SAK:n johtoryhmän varsinaisia jäseniä ovat puheenjohtaja Lauri Ihalainen, hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Ahmavaara ja osastojen johtajat Kirsti Palanko-Laaka, Pertti Parmanne, Mikko Paiho, Matti Tukiainen ja Marjaana Valkonen, minkä lisäksi apulaisjohtaja Matti Viialainen ja jatkossa myös viestintäpäällikkö Sari Aalto-Matturi osallistuvat johtoryhmän kokouksiin.

SAK:n hallitus nimitti lisäksi SAK:n yhteiskuntapoliittisen osaston projektisihteeriksi 1.8.2002-30.6.2003 oikeustieteen kandidaatti Kalle Räisäsen. Räisänen tulee SAK:hon työvoima- ja koulutuspoliittisen sihteerin Saana Siekkisen sijaiseksi tämän äitiys- ja vanhempainloman ajaksi.