Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Matti Tukiainen: Epävarmuus va…

Uutinen

Matti Tukiainen: Epävarmuus vaatii työttömyysturvan parantamista

Työllisyys

– Vaikka työttömyys on helpottanut viimeisen vuoden aikana, yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvaa edelleen. Myös epävarma taloustilanne saattaa johtaa siihen, että jatkossa työttömyys kasvaa ja lomautusten määrä lisääntyy. Siksi työntekijöiden turvaa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa on vahvistettava. Työttömyysturvan on oltava sellainen turvaverkko, että siihen voi työttömyyden tai lomautuksen kohdatessa luottaa, SAK:n johtaja Matti Tukiainen vaati puhuessaan lauantaina Savonlinnassa.

Tukiaisen mukaan mm. pätkätyöntekijöiden pääsyä työttömyysturvan piiriin pitää helpottaa, ikääntyneiden oikeus lisäpäiviin on säilytettävä ja valtion on osallistuttava lomautettujen työttömyysturvan rahoittamiseen.

– Myös pitkäaikaistyöttömyyden sekä nuorisotyöttömyyden hoitamiseen on taattava riittävät määrärahat. Mitä pidempään työttömyys kestää, sitä vaikeampaa työttömän on löytää uusi työpaikka. Työttömäksi joutuneille on tarjottava nopeita ja tehokkaita tukitoimia, joita työpaikan löytämiseen todella tarvitaan, Tukiainen painottaa.

– Edellisen laman suurimmat ongelmat syntyivät siitä, että työttömyys pääsi räjähtämään käsiin. Sen seurauksia maksamme vieläkin. Samoja virheitä ei pidä nyt toistaa, Tukiainen varoittaa.