Lyly: Yhteiskuntasopimus ei synny päivässä tai viikossa

Yhteiskuntasopimus on tehtävä huolella, korostaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Hallituksen tavoittelemassa yhteiskuntasopimuksessa on kyse suurista asioista, joista on mahdotonta sopia päivässä tai viikossa.
09.06.2015 12:21
SAK
Lauri Lyly

– Olemme siksi palkansaajien edunvalvontajärjestö, että yritämme saada tasapainon sopimukseen tässä tilanteessa. On meidän työ katsoa, että myös työnantajat osallistuvat projektiin. Nythän näyttää siltä, että kuorma vain palkansaajien puolella, Lyly painotti Ylen Aamu-tv:n haastattelussa aamulla.

Palkansaajajärjestöt pyysivät eilen lykkäystä yhteiskuntasopimuksesta käytäviin neuvotteluihin. Myös valtioneuvosto tiedotti, että se lykkää ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksia vuoteen 2017.

– Työttömyysturva-asiat ovat olleet työllisyys- ja kasvusopimuksessa aina keskeisessä roolissa. Jos kesken sopimuskauden puututaan niihin, se on puuttumista sopimukseen, Lyly selventää päätösten taustaa.

Hän toteaa Ylen Aamu-tv:n haastattelussa, että hallituksenkin aikomuksena on ollut käydä neuvotteluita yhteiskuntasopimuksesta kunnolla vasta ensi vuonna.

– Hallitus perää tällä hetkellä periaatekantaa siitä, lähdemmekö mukaan neuvotteluihin. Tässä vähän päivämäärillä yritetään hämätä tilannetta. Tosiasiassa neuvottelut ovat vuonna 2016, totesi Lyly aamulla.

Tiina-Emilia Kaunisto / SAK

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.