Lyly: Työntekijöiden turva muistettava kilpailukyvyn parantamisessa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly toivoo, että hallitus parantaa heikoimmassa asemassa olevien työntekijöiden ja työttömien turvaa uudistaessaan Suomen kilpailukykyä.
24.08.2015 18:57
SAK
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

– Haluamme, että esimerkiksi erilaisissa pätkätyösuhteissa työskentelevien mahdollisuudet elättää itsensä omalla työllään paranevat. Myös nolla-ja osa-aikatyösuhteista johtuvat työsuhdeturvaan ja toimeentulon epävarmuuteen liittyvät ongelmat tulisi ratkaista, Lauri Lyly painottaa.

Lyly pitää hyvänä, jos hallituksen kaavailemat menoleikkaukset voidaan välttää muilla toimenpiteillä. Hän pitää edelleen palkkamalttia yhtenä hyvänä keinona suomalaisen kilpailukyvyn parantamiseksi.

– Valmistelussa on myös hyvä huolehtia siitä, että hallitus ei syö eväitä tulevalta työmarkkinakierrokselta. Tuolloin sovitaan palkoista sekä työehdoista.

SAK:n mielestä suomalaisen työelämän menestyksen kannalta on myös tärkeää, että palkansaajia koskevissa hankkeissa on mukana työelämän asiantuntemusta ja palkansaajien edustajia.

– Aiomme osallistua prosessiin ja tuoda hallitukselle omia esityksiämme tuottavuuden ja työelämän parantamiseksi. Niitä ovat palkkamaltin lisäksi yhteinen sitoutuminen yritysten tuottavuutta kehittäviin toimiin, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly toteaa.

Pääministeri Juha Sipilän hallitus kertoi esittävänsä syyskuun loppuun mennessä keinoja, joilla Suomen kilpailukykyä voidaan parantaa, koska neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kariutuivat viime viikolla.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.