Lyly seuraavasta sopimuskierroksesta: Tuottavuus ja ostovoima kärkeen

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä tulevan sopimuskierroksen tavoitteena pitää olla edelleen työllisyyden, kilpailukyvyn, tuottavuuden ja ostovoiman edistäminen. Hänen mukaansa tulevaan kierrokseen pitää nimenomaan mennä asiat eikä sopimuksen muoto edellä.
04.09.2012 14:00
SAK
Lauri Lyly

– Kuitenkin ennen kuin seuraavaa kierrosta lähdetään enempää rakentamaan, pitää voimassa oleva raamisopimus analysoida mahdollisimman hyvin. Mitkä sen tulokset ovat olleet, miten se on toteutunut ja mikä sen vaikuttavuus on ollut. Tämä on tarkoitus tehdä tämän vuoden lokakuussa järjestömme hallituksessa, Lyly sanoi tiistaina SAK:n työmarkkinaseminaarissa Helsingissä.

Hänen mukaansa analyysin jälkeen loppuvuodesta ja ensi keväänä on syytä valmistella sopimuksiin ajettavia asioita ja teemoja. Tämä tehdään huolellisesti yhdessä SAK:n liittojen kanssa. Keväällä ja kesällä 2013 voidaan sitten pohtia, mitä asioita ja millä tavoin lähdetään viemään eteenpäin.

Lyly ennakoi, että tulevan kierroksen asialistalla ovat mukana palkankorotusten lisäksi muun muassa työhyvinvointi, muutosturva, epätyypilliset työsuhteet, henkilöstön edustajien asema sekä harmaan talouden torjunta.


SAK:n työmarkkinaseminaari toimittajille pidetään tänään tiistaina Helsingin Vuosaaressa. Voit seurata seminaarin puheenvuoroja Twitter-kanavalla #SAKfi. Päivitykset näkyvät myös SAK:n etusivulla ja oikean laidan Twitter-ikkunassa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.