Lyly: Kunnolliset palkat vauhdittavat talouskasvua

Toimeentulon takaava palkka ja työllisyyttä parantava elvytys ovat yhdistelmä, jonka avulla maailmantalouteen on mahdollista saada positiivinen kierre, tähdentää SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Hän osallistuu parhaillaan ay-liikkeen maailmanjärjestön ITUCin kokoukseen Berliinissä.
20.05.2014 08:40
SAK
Lauri Lyly piti työllisyyttä ja talouskasvua peräänkuuluttavan puheenvuoron ay-liikkeen maailmanjärjestön kokouksessa Berliinissä.

Keskeinen talouskasvua ja työllisyyttä heikentävä tekijä maailmantaloudessa on alhainen kokonaiskysyntä. Lisäksi monien hallitusten yhtäaikainen säästöpolitiikka on pahentanut laskusuhdannetta.

– Hallituksilta on vaadittava elvytystä, joka lisää investointeja ja työpaikkoja. Meidän on tuettava toisiamme, jotta saamme neuvoteltua jäsenillemme parempia työehtoja, Lauri Lyly sanoo.

Globaaliin kauppaan pitää saada myös sosiaalinen ulottuvuus, jolla turvataan asialliset työehdot ja turva.

– Tässä tilanteessa ay-liikkeen on vaadittava myös kasvumyönteistä talouspolitiikkaa, jonka tavoitteena on täystyöllisyys.

ITUC edustaa 176 miljoonaa työntekijää 161 maasta. SAK, STTK ja Akava ovat ITUCin jäseniä. Järjestön joka neljäs vuosi pidettävä kongressi jatkuu perjantaihin asti.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.