Lyly: Hallituksen uusi esitys ei muuta mitään – edelleen pakkolaki

Hallituksen eilisessä esityksessä on edelleen kyse pakkolaista, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly huomauttaa Ylen Aamu-tv:ssä. Hän toivoo, että työmarkkinajärjestöt löytäisivät hallituksen esityksen tilalle muita vaihtoehtoja.
29.09.2015 10:31
SAK
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

– Tarjosimme enemmän kuin työnantajat ja hallitus osasivat odottaa palkkamalttipuolella mutta vähemmän leikkauspuolella. Oletamme, että sopeutukset ja palkkamaltti ovat parempia palkansaajien kannalta kuin työehtojen leikkaukset, Lyly toteaa Aamu-tv:n haastattelussa.

Hallitus ilmoitti eilen, että se poistaa kilpailukykypaketistaan sunnuntaityö- ja ylityökorvausten leikkaukset ja korvaa ne vähentämällä  työntekijöiden lomarahoista 30 prosenttia määräaikaisen pakkolain avulla.

– Esityksestä poistettiin kaksi ja tuotiin yksi tilalle. Sinänsä tilanne ei ole muuttunut. Jos ajattelee tavallisen keskituloisen kannalta, puhutaan noin 400–600 euron leikkauksesta lomarahoihin, Lyly toteaa Aamu-tv:n haastattelussa.

Hän pitää hyvänä asiana uudessa esityksessä ainoastaan sitä, että lomarahan saa lain säätämisen jälkeen parisataatuhatta uutta palkansaajaa.

– Muuten tämä laki on samanlainen pakkolaki kuin muutkin. Siellä ovat ne muut pakkolait, kuten sairauskarenssit, vielä pöydässä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.