Luottamushenkilöt kokoontuvat tammikuussa Paasitorniin

SAK:laisten liittojen luottamushenkilöt kokoontuvat keskiviikkona 23.1.2013 Helsingin Paasitorniin. Sopimusta ei jätetä -nimellä kulkevassa tapaamisessa korostetaan neuvottelu- ja sopimuskulttuurin merkitystä, käännetään katse menneisyydestä tulevaan ja vahvistetaan SAK:laisen ay-liikkeen sisäistä yhtenäisyyttä.
19.12.2012 16:59
SAK

Netin kautta suorana lähetettävässä tapaamisessa kohtaavat mm. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuore toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Puheenvuoroja on pyydetty mm. liittopuheenjohtajilta ja työpaikkojen luottamusmiehiltä. Myös nettilähetyksen seuraajat voivat osallistua keskusteluun tekstiviestein tai twiittaamalla.

Tapaamisessa pohditaan sopimusyhteiskunnan tulevaisuutta

SAK:n järjestöpäällikön Eija Harjulan mukaan Sopimusta ei jätetä -tapaamisen taustalla on huoli suomalaisen sopimusyhteiskunnan tulevaisuudesta. EK:n viimeaikaiset toimet ja puheet ovat nakertaneet työmarkkinoiden luottamusta, vaikka juuri sitä tarvittaisiin nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa.

Vuosi sitten solmitussa raamisopimuksessa sovittiin työntekijöiden oikeudesta kolmeen koulutuspäivään vuodessa. Koulutuspäivistä saatiinkin syksyllä aikaiseksi työntekijä- ja työnantajajärjestöjen välinen neuvottelutulos, mutta EK hylkäsi neuvottelemansa sopimuksen viime metreillä. EK halusi myös irtaantua sosiaalitupossa sovitusta eläkemaksujen korotuksesta ja on viime viikkoina tehnyt useita esityksiä, joilla heikennettäisiin työntekijöiden toimeentuloa, työssä jaksamista ja turvaa.

– EK:n poikkeuksellisen rajut toimet ovat asettaneet sen luotettavuuden sopimuskumppanina kyseenalaiseksi. Ay-liike ei ole paperitiikeri, joka nielee kaiken, mitä eteen tulee, Eija Harjula tähdentää.

Kutsut tulevat liittojen kautta

Tapaamiseen kutsutaan noin 400 SAK:laista luottamushenkilöä ja ydinaktiivia. Kutsut ja ilmoittautumiset hoidetaan ammattiliittojen kautta.

Sopimusta ei jätetä -tapaamisen suora nettilähetys alkaa osoitteessa www.sak.fi 23.1. klo 10. Nettilähetys ja tapaaminen kestävät noin kaksi ja puoli tuntia.

Lisätietoja tapaamisesta löytyy mm. SAK:n Facebook-sivulta. Facebook-sivun kautta voi mm. hankkia itselleen virtuaalisen Sopimusta ei jätetä -rintanapin, jonka voi liittää omaan profiilikuvaan.

Sopimusta ei jätetä -tunnukset

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.