Liitot esiin!

Ay-raatilaisia stressaa töissä kiire ja huoli toimeentulosta. Ammattiliittojen he toivovat näkyvän ja kuuluvan nykyistä enemmän työpaikoilla.
22.11.2016 07:21 karhu admin
Uutiset Työelämä
Ay-raatilaiset vasemmalta: Mikko Väre, Veera Hakanperä, Mila Kangasniemi ja Mario Kauppinen.

Mikko Väre, JHL, automaatioasentaja

– Työelämässä haluaisin muuttaa työnantajien asenteen. Se on viime vuosina koventunut. Olen Turun kaupungilla töissä ja työtä tehostetaan ja työntekijöitä painostetaan jatkuvasti. Työntekijöille tämä on raskasta, ihmettelen kuinka kauan tällä tahdilla jaksaa tehdä töitä.

– Minun mielestäni kilpailukykysopimusta ei olisi pitänyt solmia tai ainakaan siihen ei olisi pitänyt tulla kirjausta työajan pidentämisestä. Sen toteuttaminen on osoittautunut ainakin meillä todella vaikeaksi ja stressannut niin työntekijöitä kuin työantajaa.

Veera Hakanperä, TEAM, tekstiilileikkaaja

– Työskentelen pienellä työpaikalla eikä kovin moni työntekijöistä ole ammattiliiton jäsen. Ay-asioista ei puhuta, ihmiset ovat aika varovaisia. Toivoisin, että liitto näkyisi paremmin työpaikalla ja jakaisi tietoa jäsenyyden hyödyistä. Minusta tuntuu, että monikaan ei tiedä, miksi liittoon kannattaisi liittyä. Meillä ei ole luottamusmiestä.

– Olen tyytyväinen työhöni, mutta en palkkaani! Olen jatkuvasti huolissani toimeentulostani ja siitä, että työni siirtyvät pois Suomesta.

Mila Kangasniemi, PAM, palveluvastaava

– Työelämän suurin ongelma on se, että yrittäjävastuuta vieritetään yhä enemmän työntekijöiden niskoille. Siitä kertovat muun muassa pätkä ja silpputöiden lisääntyminen. Ainakin palvelualoilla työntekijöitä stressaa tosi paljon se, saako riittävästi työtunteja. Henkinen jaksaminen on silloin koetuksella. Omaan työhöni olen tyytyväinen.

– Toivoisin, että ammattiliitto näkyisi paremmin työpaikalla ja työntekijöiden kesken olisi yhteen hiileen puhaltamisen henkeä.

Mario Kauppinen, AKT, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

– Oma työni on ok, en kaipaa siihen muutoksia. Tämä on itsenäistä hommaa ja palkkakin riittävä. Hyvää on myös se, että kiirettä voi itse säädellä. Välillä tehdään täysillä 10–12 tunnin työpäiviä, mutta sitten on myös aikoja, jolloin voi ottaa iisimmin.

– On tärkeää, että nuoret liittyvät ammattiliiton jäseneksi. Järjestäytymisen edistäminen on mielestäni liiton tärkeimpiä tehtäviä. Näin voidaan varmistaa, että työehdot säilyvät hyvinä ja niitä voidaan myös parantaa.

Pirjo Pajunen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.