Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Liikenneväylien ylläpitoon tar…

Uutinen

Liikenneväylien ylläpitoon tarvitaan lisää rahaa

Janne Metsämäki. Kuva: Heli Saarela

Hallituksen tänään eduskunnalle antama liikennepoliittinen selonteko on SAK:n mielestä askel kohti pitkäjänteistä liikennepolitiikkaa.

-Työllisyyden ja talouskasvun ylläpitäminen vaatii toimivaa logistiikkajärjestelmää. Usealle vuodelle ulottuvan selontekomenettelyn avulla voidaan huolehtia liikenneväylien riittävästä ylläpidosta ja uusien väylien rakentamisesta. Tämä edellyttää kuitenkin riittävää rahoitusta väylien ylläpitoon ja uusiin hankkeisiin, toteaa elinkeinopolitiikan linjan vastaava Janne Metsämäki SAK:sta.

Siirtymistä pitkäjänteiseen liikennepolitiikkaan ovat esittäneet myös keskeiset työmarkkinajärjestöt vuonna 2006 tekemässään logistiikka-alan toimialavuoropuheluraportissa.

Selonteon suurin puute on SAK:n mielestä siinä, että perusväylänpidon määrärahat jäävät edelleen riittämättömiksi, jotta tie- ja rautatieväylien hyvästä kunnosta voitaisiin huolehtia.

– Myös joukkoliikenteen tukeen olisi pitänyt varata enemmän rahaa jo ilmastopolitiikankin vuoksi. Selonteossa olisi pitänyt määritellä valtakunnalliset runkoverkot, joiden kautta kulkee valtaosa tavara- ja henkilöliikenteestä. Runkoverkkojen avulla voitaisiin parantaa maankäytön suunnittelua sekä koordinoida paremmin liikenneväylien kunnostamista ja ylläpitoa, Metsämäki sanoo.