Kysymyksiä ja vastauksia neuvottelutilanteesta

Miksi SAK teki oman esityksen työmarkkinasopimukseksi, mitä se sisältää ja mistä kaikesta työmarkkinajärjestöt parhaillaan neuvottelevat? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen SAK:n nettisivuilta.
14.10.2015 14:00
SAK

Palkansaajien ja työnantajien keskusjärjestöt neuvottelevat Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä parantavasta sopimuksesta. SAK on tuonut neuvottelupöytään oman mallinsa, joka sisältää muun muassa seuraavien vuosien palkkaratkaisut ja työnantajamaksujen pienentämisen.

SAK:n esitys on vaihtoehto hallituksen pakkolaeille eikä se sisällä työehtojen heikennyksiä.

Työttömyysturva on osa laajempaa kokonaisuutta

SAK:n esityksessä on ehdotuksia myös työttömyysturvaa ja työttömien palveluita koskevista uudistuksista. SAK ehdottaa, että hallituksen päättämää työttömyysturvan leikkausta pienennetään ja työttömyysturvan rahoitusta muutetaan niin, että palkansaajien maksuosuus työttömyysvakuutusmaksussa kasvaa.

SAK:n ehdotukset muodostavat kokonaisuuden, josta ei voi poimia erilleen yksittäisiä kohtia, esimerkiksi pelkkää työttömyysturvaa.

Työttömyysturvan rinnalla SAK:n n ehdotuksen keskeinen osio on työttömien koulutus- ja työmahdollisuuksien parantaminen lisäämällä määrärahoja palkkatukeen ja laajentamalla työttömien omaehtoista koulutusta.

Kysymyksiä ja vastauksia neuvottelutilanteesta

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.