Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset KTV:n Riskilä arvostelee lääkä…

Uutinen

KTV:n Riskilä arvostelee lääkärilakkoa

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä on ottanut voimakkaasti kantaa jo neljä viikkoa jatkuneeseen lääkärilakkoon. Viime lauantaina julkistetussa tiedotteessaan Riskilä kysyy, missä on lääkäreiden solidaarisuus toisia ammattiryhmiä tai kunnallisia palveluja tarvitsevia ihmisiä kohtaan. Hän on sitä mieltä, että lääkärien nykyisiin työehtosopimuksiin nähden ylimitoitetut palkankorotusvaatimukset johtaisivat toteutuessaan kunnat väistämättömiin taloudellisiin ongelmiin.

Riskilä pitää lääkärien työtaistelua varsin erikoisena, koska he eivät ole perinteisessä lakossa, jossa koko lakon ajan pysytään poissa työpaikalta ja eletään pelkän lakkoavustuksen varassa. Sen sijaan lääkärit jatkavat työtaisteluaan valikoiden viikosta toiseen eikä heillä tunnu olevan kiirettä lopettaa lakkoaan. Lakkoa kierrätetään työpaikalta ja paikkakunnalta toiselle ja samalla lääkärit voivat pitää yksityisvastaanottojaan niin paljon kuin haluavat.

Puheenjohtaja Riskilä peräänkuuluttaa pikaista sopua Lääkäriliiton ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen välille. Palkkakiista voi Riskilän mielestä ratketa vain useammalle sopimusvuodelle ulottuvalla järjestelyllä. Ilman nopeaa ja tyydyttävää ratkaisua joutuu kunnallinen terveydenhuolto Riskilän mukaan suurempaan vaaraan, missä se on koskaan ollut vuonna 1972 voimaan tulleen kansanterveyshuoltolain jälkeen.

Lisää KTV:n tiedotteessa 7.4.2001.