Koulutus välttämätöntä

Koulutuksen ja osaamisen merkitys kasvaa. Jos nuorella on toisen asteen ammatillinen koulutus, tulevaisuuden eväät ovat paljon paremmat. Koulutuksen ja osaamisen nimiin vannoivat Nuorten SAK-päivien osallistujat ja panelistit Kuopiossa.
18.10.2013 17:18 karhu admin
Nuorte aloittivat omat SAK-päivänsä keskustelemalla työllisyydestä ja EU:sta

TEMin neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen korosti taito- ja tieto-osaamisen merkitystä. Ammattitaitoinen ja osaava voi näppärämmin loikata toisille aloille. SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen muistutti, että osaamisvaje koskettaa Suomessa sekä nuoria että vanhempia.

– Mistä nuorille töitä, no sieltä mistä muillekin. Ei meillä ole erikseen nuorten työpaikkoja, totesi kansanedustaja Antti Lindtman.

– Nuoret joutuvat toimimaan puskurityövoimana. Mutta täytyy nähdä niin, että nuoret mahdollistavat työelämän dynamiikan, toimivat puskurityövoimana. Siinä on hyvää ja huonoa.

Lindtman korosti myös nuorisotakuun merkitystä kysymällä, missä tilanteessa olisimme, jos meillä ei olisi nuorisotakuuta. 75 prosentille nuorista on kolmessa kuukaudessa löydetty työ-, koulutus- tai harjoittelupaikka. Se on iso asia.

Tiainen ei pitänyt nuorten työttömyyttä mahdottomana asiana hoitaa.

– Nuorten työttömyys on pääasiassa lyhytaikaista. Kuitenkin 13 000 on ollut työttömänä yli kolme kuukautta. Heihin pitäisi nyt suunnata paukut, Tiainen korostaa.

Yrittäjä Hannu Raatikainen Hanx Oy:stä tunnustaa olevansa yksi niistä miljoonasta suomalaisesta, jolla on vajavaiset ATK-taidot. Tämähän työllistäisi nuoria. Hän kannustaakin nuoria rohkeasti yrittäjiksi.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.