Kokoaikaistaminen onnistui

Restelin Länsi-Suomen alueen noin tuhannen PAMilaisen pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu Lilli Kilpinen on iloinen, kun pitkään talossa olleiden työntekijöiden kokoaikaistaminen onnistui.
26.11.2013 07:30 karhu admin
Lilli Kilpinen on Restelin Länsi-Suomen alueen PAMilaisten pääluottamusmies.

”Viime vuonna tuli ilmi, että kahdella työntekijällä, jotka olivat olleet talossa töissä jo pitkään, ei edelleenkään ollut kokoaikaisia työsopimuksia.

Tämän lisäksi työnantaja ei ollut tarjonnut heille lisätöitä siinäkään vaiheessa, kun taloon oli palkattu uutta työvoimaa. Nämä jo kauan talossa olleet osa-aikaiset olisivat hyvin voineet tehdä lisätyön eikä uusia olisi tarvinnut palkata.

Minusta tässä työnantaja oli tehnyt selvän virheen, kun ei tarjonnut työtä jo työssä oleville osa-aikaisille, jotka olisivat halunneet lisätunteja. Niinpä lähdimme viemään asiaa eteenpäin. Laskimme saamatta jääneitä palkkasaatavia ja vaadimme työsuhteiden kokoaikaistamista.

Esitimme asian työnantajalle, joka oli tietysti asiasta erimieltä.

Emme luovuttaneet, vaan jatkoimme sinnikkäästi neuvottelemista. Vasta useiden neuvottelujen jälkeen työnantaja viimein taipui vaatimuksiimme. Tosin palkkasaatavista teimme kompromissin, mutta kaikkein tärkein tavoite, työsuhteen kokoaikaistaminen, toteutui.

Kahden osa-aikaisen työsuhteen kokoaikaistaminen on iso saavutus aikana, jolloin väkeä vähennetään, ja alalla, jolla on tarjolla vain osa-aikatyötä.

Yritän valaa uskoa työntekijöihin, että kokoaikaiset työsuhteet ovat mahdollisia ja asiaa kannattaa pitää esillä.”

Aino Pietarinen 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.