Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Kiljavan rehtori siirtyy uusii…

Uutinen

Kiljavan rehtori siirtyy uusiin tehtäviin

Irma Soilanne

SAK:laisen Kiljavan opiston rehtori Irma Soilanne siirtyy uusiin tehtäviin. Hän keskittyy jatkossa SAK:n koulutussäätiön omistaman Spontana Oy:n toimitusjohtajan tehtäviin ja jättää opiston rehtorin tehtävät. Spontanan toimialana on henkilöstön kehittäminen.

– Vahvin osaamisalueeni on aina ollut työyhteisöjen ja ryhmien kehittäminen, Soilanne perustelee tehtäväkuvamuutostaan.

Soilanteen mukaan kolme ja puoli vuotta, jotka hän on ollut rehtorina on ollut raskasta aikaa. Tänä aikana opistoa vastaan on muun muassa nostettu useita oikeusjuttuja, jotka juontavat juurensa vuotta 2004 edeltävään aikaan ja jotka ovat olleet runsaasti julkisuudessa esillä. Nyt tehty järjestely ei liity millään tavalla niihin.

Jatkossa Soilanne keskittyy henkilöstön kehittämisosaamisen markkinointiin ammattiyhdistysliikkeen ulkopuolisille tahoille. Työhyvinvoinnin kehittäminen ja edistäminen sekä julkisella että yksityisellä sektorilla on hänen mukaansa nyt hyvin tarpeellista ja ajankohtaista.

Nyt tehty Soilanteen työtehtävien järjestely lähti hänen omasta aloitteestaan. Päätöksen asiassa teki SAK:n koulutussäätiön hallitus, joka toimii myös Kiljavan opiston johtokuntana.