Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Kiljavan opiston asiakirjoissa…

Uutinen

Kiljavan opiston asiakirjoissa ei merkkejä väärinkäytöksistä

Kiljavan opisto

Kiljavan opisto torjuu väitteet valtionavustusten väärinkäytöksistä. – Opetushallituksen tarkastuksen aikana olemme käyneet läpi asiapaperit vuosilta 2005 ja 2006 emmekä ole havainneet niissä merkkejä väärinkäytöksistä, Kiljavan opiston rehtori Irma Soilanne sanoo.

Myös poliisi on aloittanut esitutkinnan, jossa selvitetään opiston rahankäyttöä ja valtionavun hakemisperusteita. – Opiston entinen opettaja ja hänen miehensä ovat tehneet poliisille tutkintapyynnön, eivät siis rikosilmoitusta, kuten Helsingin Sanomien uutisessa virheellisesti kerrottiin, Soilanne kertoo.

Entinen opettaja haastoi opiston oikeuteen joulukuussa 2004 ja vaatii ylityökorvauksia useilta vuosilta. – Asiaa ei ole päästy kahteen ja puoleen vuoteen käsittelemään oikeudessa, koska kantaja on jatkuvasti etsinyt uusia todistajia ja lisää aineistoa, Soilanne sanoo.

– On mahdollista, että tutkintapyynnöllä pyritään painostamaan meitä tässä yksittäisessä, asiaan liittymättömässä työriidassa, Soilanne toteaa.

SAK:n koulutussäätiön puheenjohtaja Matti Tukiainen kertoo pyytäneensä opistoa tarkistamaan, että asiat ovat kunnossa. – Opiston antamien selvitysten perusteella väärinkäytöksiä ei ole syytä epäillä. Väitteet ovat kuitenkin vakavia ja ne on syytä tutkia huolella, hän sanoo.

– Opistolla tehdään tärkeää työtä ay-aktiivien kouluttamisessa. Toivon työrauhaa paitsi tutkijoille, myös opistolle ja sen henkilöstölle, Tukiainen sanoo.