Kiinalaiset rakentavat polkuhinnalla moottoritietä Puolassa

27.05.2011 10:45
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Kiinalainen rakennusyhtiö Covec voitti hiljattain tarjouskilpailun vajaan 50 kilometrin osuuden rakentamiseksi Varsovan ja Berliinin yhdistävästä moottoritiestä. Uutistoimisto AFP:n mukaan hankkeen parissa Puolassa työskentelee paraikaa 500 kiinalaista ja lähiaikoina töihin lennätetään vielä 300 kiinalaista. Puolalaisia työmaalla on noin 500.

Kyseessä on EU-alueella ensimmäinen julkisen sektorin hanke, jonka toteuttajaksi on valittu kiinalainen yhtiö. Se voitti tarjouskilpailun ylivoimaisen halvalla hinnalla. Puolalaisten asiantuntijoiden mukaan Covec tekee työn puoleen hintaan. Kiinalaiset rakentavat moottoritietä 6,6 miljoonan euron kilometrihintaan.

Asiantuntijat pitävät selvänä, että hanke tuottaa kiinalaisille tappiota, eivätkä kiinalaisten selitykset matalan hintansa perusteista ole vakuuttaneet puolalaisia. Kiinalaiset rakentavat vuorokauden ympäri ja viikon kaikkina päivinä juhlapyhät mukaan luettuna. Työläiset on majoitettu vanhaan kouluun, jossa he nukkuvat kerrossängyissä. Työvuorossa olevat aterioivat työpaikalla.

Puolalaiset asiantuntijat arvelevat, että kiinalaisten pyrkimys voittaa tarjouskilpailu hinnalla millä hyvänsä johtuu halusta saada vakuuttava työnäyte EU:n julkisten hankkeiden markkinoille.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.