Kesätyötä tarjolla selvästi aiempaa vähemmän

Joka neljäs työnantaja palkkaa vähemmän kesätyöntekijöitä kuin aiempina vuosina. Yli neljännekselle työpaikoista ei palkata tänä kesänä lainkaan kesätyöntekijöitä.
24.04.2013 14:41
SAK

Kesätyötilanne on heikentynyt erityisesti kuljetusalalla. Tiedot selviävät SAK:n tuoreesta luottamushenkilöpaneelista.

SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela pitää tilannetta hyvin valitettavana nuorten kannalta. Yllättävä se ei ole, koska työllisyys on heikentynyt viime vuodesta, ja nuorisotyöttömyys on eilen julkaistujen tietojen mukaan kasvanut jo 20 prosenttiin.

– Toivoisin, että yritykset eivät säästäisi ensimmäisenä kesätyöntekijöistä. Kesätyöstä nuoret saavat ne ensiarvoisen tärkeät ensimmäiset työkokemukset, joita ilman työllistyminen myöhemmin voi olla erittäin vaikeaa.

Kyselystä kävi ilmi myös puutteita kesätyöntekijöiden perehdytyksessä. Viidenneksellä (20 %) työpaikoista ei tehdä kesätyöntekijöille perehdytyssuunnitelmaa. Lisäksi huomattavan suuressa osassa (37 %) työpaikoista perehdytyksen hoitaa työkaveri eikä esimies tai työnohjaaja.

– Nuorten työntekijöiden perehdyttämisen täytyy olla itsestäänselvyys. He tarvitsevat muita enemmän tietoa sekä työturvallisuudesta että yleisistä työelämän käytännöistä, Tuomela korostaa.

SAK:n luottamushenkilöpaneeliin vastasi huhtikuussa yli tuhat luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua yksityiseltä ja julkiselta sektorilta.

Kalvosarja luottamushenkilöpaneelin kysymyksistä on saatavilla SAK:n verkkosivuilta.

Lisätiedot: Nuorisosihteeri Tatu Tuomela, puh. 040 534 0577

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.