Kesäduunarin vankkumaton tuki – SAK:n oppilaitoskiertue

SAK:n maanlaajuinen kesäduunarikiertue starttaa ensi viikolla Keski-Suomesta. Jo neljättätoista kertaa tien päälle lähtevällä kiertueella SAK:n edustajat vierailevat oppilaitoksissa kertomassa nuorille työelämän keskeisistä pelisäännöistä.
31.01.2013 11:15
SAK
Tatu Tuomela

– Kesätyöpaikka on monille opiskelijoille ensimmäinen kosketus työelämään. Siksi on tärkeää, että heillä on tietoa niin oikeuksista kuin velvollisuuksista työelämässä, SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela sanoo.

Opiskelijat saavat neuvoja esimerkiksi työsopimuksen teosta, työturvallisuudesta ja työajoista sekä palkan tarkistamisesta. Heille kerrotaan myös, mitä tehdä, jos työpaikalla asiat eivät sujukaan toivotulla tavalla.

Koko kevään jatkuva kiertue käy ensisijaisesti ammatillisissa oppilaitoksissa, mutta lisäksi mukana on useita lukioita. Oppilaitoskohtaiset aikataulut ovat saatavilla osoitteesta www.sak.fi/kesaduunarikiertue.

Kesätyöntekijät saavat apua pulmiinsa myös SAK:n, STTK:n ja Akavan kesäduunaripuhelimesta. Palkansaajakeskusjärjestöjen yhteinen neuvontapalvelu avataan toukokuun alussa.

Lisätietoja

Nuorisosihteeri Tatu Tuomela, SAK, puh. 040 534 0577

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.