Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Kesäduunarien vanhemmat huolis…

Uutinen

Kesäduunarien vanhemmat huolissaan nuorten työoloista

Kesäduunari-info 0800 179 279 touko-elokuussa arkisin klo 9-15 - www.sak.fi/kesaduunari

SAK:n Kesäduunari-infoon on alkukesän aikana tullut yhteydenottoja pari sataa. Eniten apua ovat tarvinneet palvelualalla työskentelevät kesätyöntekijät.

– Kysyjiä huolettavat erityisesti palkkaan ja työaikaan liittyvät asiat, SAK:n lakimies ja kesäduunarineuvoja Suvi Vilches kertoo.

Neuvoja ovat kysyneet alle parikymppisten kesätyöntekijöiden lisäksi pientyönantajat ja kesäduunareiden vanhemmat.

– Monet vanhemmat ovat olleet huolissaan siitä, että nuoret saavat vääränlaisen kuvan työelämästä, Vilches sanoo.

Yhteydenottojen perusteella näyttää siltä, että kesäduunarien oikeudet jäävät helposti toteutumatta. Esimerkiksi palkkaan kuuluvia lisiä ei aina makseta tai töitä teetetään ilman asianmukaisia lepotaukoja.

– Nuorten toivotaan siirtyvän työelämään yhä aikaisemmin. Kielteiset kokemukset ensimmäisessä työpaikassa vaikuttavat kuitenkin varmasti tavalla tai toisella työssä jaksamiseen. Työelämän pelisääntöjen noudattaminen on pitkällä tähtäimellä kaikkien etu, Vilches muistuttaa.

SAK:n Kesäduunari-info palvelee numerossa 0800 179 279 elokuun puoliväliin asti maanantaista perjantaihin klo 9&#;821115. Avun saamiseksi ei vaadita ammattiliiton jäsenyyttä tai SAK:laisella alalla työskentelemistä. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Löydä oma ammattiliittosi: www.liitot.fi

Kuulutko ammattiliittoon? Lähetä Duudsonit pitämään kaverillesi puhuttelu osoitteessa www.turvapakki.fi