Kanadalaiset valittavat UPM:stä OECD:lle

30.11.2004 10:05
SAK
CEP:n puheenjohtaja Brian Payne

Kanadalainen ammattiliitto CEP pyytää teollisuusmaiden taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestöä OECD:tä tutkimaan UPM-Kymmenen toimintaa Kanadassa. Liiton mukaan UPM rikkoo käyttäytymissääntöjä, joita OECD suosittelee monikansallisille yhtiöille.

UPM ilmoitti aiemmin tänä syksynä, että se sulkee tammikuun lopussa Miramichin sellutehtaansa New Brunswickin osavaltiossa Kanadassa. Päätös vie työpaikan noin 400 työntekijältä. Ammattiliitto CEP ei ole hyväksynyt työnantajan ratkaisua, vaan kamppailee tehtaan toiminnan jatkumisen puolesta.

Kirjeessään OECD:lle CEP:n puheenjohtaja Brian Payne syyttää UPM:ää "kylmän sodan" ilmapiirin luomisesta Miramichin työosastoille. Paynen mukaan yhtiö on kieltäytynyt antamasta työntekijöille kunnollista informaatiota sellutehtaan sulkemiseen liittyvistä asioista.

Payne arvostelee UPM:ää myös vartiomiesten värväämisestä tarkkailemaan työläisten toimintaa sekä kieltäytymisestä asiallisista työehtoneuvotteluista. UPM:llä on Miramichissä sellutehtaan ohella paperitehdas.

Lisäksi UPM rikkoo yleisellä tasolla OECD:n suositusta sosiaalisesta vastuullisuudesta, Payne valittaa OECD:lle.

Kanadan suurimpiin ammattiliittoihin kuuluvan CEP:n keskeisiä järjestämisaloja ovat metsä-, öljy- ja kemianteollisuus, puhelinyhtiöt sekä viestintä. Sillä on 150 000 jäsentä.

Communications, Energy and Paperworkers Union of Canada: www.cep.ca

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut Juhani Artto
juhani.artto@kaapeli.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.