Kaliningradin satamatyöläisten ay-johtaja pahoinpideltiin henkihieveriin

12.06.2007 12:47
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Kaliningradin satamatyöläisten ay-johtaja Mihail Tshesalin joutui torstaina väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Tuntematon määrä hyökkääjiä iski häntä useita kertoja veitsellä selkärangan seudulle ja hakkasi vakavasti hänen päätään. Tshesalin löydettiin verilammikosta tajuttomana.

Tshesalin työtoverit arvelevat, että hyökkäyksen takaa löytyy satamayhtiön ylin johto, jonka kanssa Venäjän satamatyöläisten itsenäisen ammattiliiton paikallisosasto on kamppaillut kärkevästi vuoden 1997 lakosta lähtien.

Viime huhtikuussa ammattiosasto aloitti uuden järjestäytymiskampanjan saadakseen parannuksia nykyiseen mielivaltaiseen palkkajärjestelmään. Satamayhtiön johto on lähettänyt omia turva- ja väkivaltamiehiään häiritsemään satamatyöläisten kokouksia.

Sataman kamppailulla on myös poliittinen ulottuvuus. Alueparlamentin viimevuotisissa vaaleissa Tshesalin sai neljä kertaa enemmän ääniä kuin satamayhtiön pääjohtaja Vladimir Kalinitshenko.

Työelämän ja ay-liikkeen globaali uutishakemisto LabourStart aloitti maanantaina kansainvälisen kampanjan Tshesalinin ja Kaliningradin satamatyöläisten puolustamiseksi.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.