Kaikki keinot käyttöön työllisyyden parantamiseksi

Työttömyys kasvoi edelleen elokuussa. Työttömyyden vähentämiseen on panostettu, mutta lähes 300 000 työtöntä ovat varmasti sitä mieltä, että paljon on vielä tehtävissä.
24.09.2013 13:31
SAK
SAK:n työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen iloitsee nuorisotakuusta, mutta odottaa nyt työnantajilta toimia työpaikkojen luomiseksi.

Työttömiä työnhakijoita oli työ- ja elinkeinoministeriön mukaan elokuussa jo 44 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin, yhteensä 290 200.

– Työttömien määrä on noussut koko vuoden ajan. Nousun katkaisemiseksi on nyt tehtävä kaikki mahdollinen, painottaa SAK:n työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen.

SAK muistuttaa, ettei esimerkiksi vuoden alusta voimaan tulleen nuorisotakuun vaikutuksia voi vielä näin lyhyessä ajassa täysin nähdä.  Hallitus on kuitenkin antanut selkeät resurssit takuun toteuttamiseen, mistä se ansaitsee kiitokset.

Takuun mahdollistamiseksi tarvitaan vielä lisää ministeri Ihalaisen esiin nostamaa yhteistyötä eri tahojen välillä. Kaikki nuoret täytyy saada takuun piiriin.

Työnantajia kaivataan mukaan talkoisiin

Erityisesti työnantajien olisi nyt näytettävä osallisuutensa tarjoamalla nuorille töitä ja koulutuspaikkoja.

– Työnantajien tukia on lisätty ja niiden käyttöä helpotettu. Nyt on työnantajien vuoro näyttää, että toimet ovat olleet oikeita, Väänänen korostaa.

Myös TE-toimistoilla ympäri Suomea on tässä tilanteessa erityinen vastuu kaikkien työttömien työllistämisen edistämisessä.

– Työvoimapalveluita on uudistettu ja työruuhkan helpottamiseksi toimistoihin on palkattu lisähenkilökuntaa. Jää nähtäväksi, onko tämä riittävää, Väänänen pohtii.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.