Jäseniä liittoihin!

Palkkatyöläinen 4/2012
18.09.2012 10:36
SAK
Piia Yli-Heikkuri pitää uusien jäsenten hankkimista luottamusmiehen tärkeimpänä tehtävänä.

Palkkatyöläisen teemana on jäsenhankinta. PAMilainen pääluottamusmies Piia Yli-Heikkuri pitää jäsenhankintaa tärkeänä ja mukavana luottamusmiehen tehtävänä.

– Uudet työntekijät on tavoitettava mahdollisimman nopeasti, ja jäsenyyden eduista on kerrottava heille selkeästi. Välillä tarvitaan sitkeyttä, Yli-Heikkuri opastaa tänä vuonna PAMille yli 80 jäsentä hankkineen kokemuksella.

SAK:ssa ja liitoissa ollaan siirtymässä kampanjoista jatkuvaan toimintaan, jolla herätellään työntekijöiden kiinnostusta ammattiliiton jäsenyyteen. Monilla liitoilla on hyviä tapoja löytää ja kohdata ihmiset.

Koulutus tasoittaa nuoren tietä työhön

Nuorelle paras tae työllistymiseen on ammatti. Niinpä on äärimmäisen tärkeää, ettei yksikään nuori jäisi ilman ammatillista peruskoulutusta. Nyt sellainen puuttuu merkittävältä osalta nuoria – vuosittain jopa 4000–5000 nuorta jää ilman koulutuspaikkaa

Ulkoistaminen uhkaa laatua

Monissa kunnissa ulkoistaminen uhkaa jo palvelujen laatua ja yksityistämisestä on tullut mantra. Siinä on JHL:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan irtioton makua. Korkeat virkamiehet haluavat yksityistää, mutta kun kuntalaisilta kysytään, niin heillä on vankka luottamus julkisiin palveluihin.

Nämä ja monet muut työpaikkojen arjessa näkyvät asiat ovat esillä uusimmassa Palkkatyöläisessä. Lue Palkkatyöläisen artikkeleja netissä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.