ITUC: G20-maat eivät ole lunastaneet työllisyyslupauksiaan

27.10.2010 14:59
SAK
International Trade Union Confederation ITUC

Ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC vaatii G20-maiden johtajia määrittelemään uudelleen työllisyyden parantamisen keskeiseksi tavoitteekseen. G20-maiden seuraava huippukokous järjestetään marraskuussa Soulissa Etelä-Koreassa.

Kokouksen edellä ITUC muistuttaa, että viimevuotisissa huipputapaamisissaan Lontoossa ja Pittsburgissa G20-maiden johtajat sitoutuivat korostamaan ratkaisuissaan työllisyystavoitteita. Ne eivät ole kuitenkaan toimineet tämän sitoumuksensa mukaisesti, 176 miljoonaa järjestäytynyttä työntekijää edustava ITUC arvostelee.

Järjestö ehdottaa, että G20 perustaa laajapohjaisen työryhmän kehittelemään sellaisia taloutta elvyttäviä linjauksia, jotka parantavat työllisyyttä. Työmarkkinajärjestöillä tulee olla työryhmässä edustajia, ITUC alleviivaa.

ITUC on tyytymätön myös hitaaseen etenemiseen maailmantalouden sääntelymekanismien uudistamisessa. Äskettäin G20-maiden finanssiministerit raportoivat päässeensä yhteisymmärrykseen tarpeesta viimeistellä maailman talouden sääntelymekanismien uudistus. ITUCin mielestä tämä työ ei ole vielä edes kunnolla alkanut.

G20-maaryhmän muodostavat maailman suurimmat talousmahdit. Sen jäsenenä on 19 valtiota ja Euroopan unioni. G20 toimii niiden vuoropuhelun foorumina. Huippukokousten ja finanssiministereiden kokousten osanottajat esittävät keskustelujensa tulokset yleensä ajankohtaisen kannanoton muodossa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.