Italialaisliitto arvostelee ENI:n turvajärjestelyjä Nigeriassa

28.11.2006 09:47
SAK
Femca-CISL

Italialainen ammattiliitto Femca-CISL on tyytymätön italialaisen öljy-yhtiö ENI:n turvajärjestelyihin Nigeriassa. Viikko sitten asemiehet kidnappasivat Nigeriassa seitsemän ENI:n ulkomaista työntekijää, joista kaksi oli suomalaisia. Laivasto vapautti panttivangit, mutta hyökkäyksessä sai surmansa neljä henkeä. Yksi heistä oli ENI:n brittityöntekijä. Lisäksi yksi ENI:n työntekijä haavoittui.

Kaksi viikkoa sitten ENI:n Nigerian yksiköiden henkilökunnan ammattiliitot syyttivät yhtiötä nigerialaisten syrjinnästä turvajärjestelyissä. Ulkomaisten työntekijöiden turvallisuutta suojellaan laajemmin toimenpitein kuin nigerialaisten, nigerialaiset ammattiliitot Nupeng and Pengassan arvostelivat.

Nyt Femca-CISL vaatii ENI:n turvajärjestelyjä käsiteltäväksi yhtiön ja sen kanssa maailmanlaajuisen kehyssopimuksen solmineiden ay-järjestöjen seuraavassa kokouksessa. ENI solmi vuonna 2001 maailmanlaajuisen kehyssopimuksen kolmen italialaisen ammattiliiton ja kansainvälisen ay-federaation ICEM:n kanssa. ICEM:llä on seitsemän suomalaista jäsenliittoa.

Sopimuksessa ENI sitoutuu järjestämään työntekijöilleen kaikissa yksiköissään ympäri maailmaa huippuluokan terveys- ja turvallisuuspalvelut.

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta on toimittanut Juhani Artto
juhani.artto@kaapeli.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.