Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Irtisanomiset lisääntyneet vii…

Uutinen

Irtisanomiset lisääntyneet viime vuodesta

Janne Metsämäki. Kuva: Heli Saarela

Irtisanomiset lisääntyivät alkuvuodesta vuoden 2007 alkupuoliskoon verrattuna. Myös YT-neuvottelujen kohteeksi joutuneiden työntekijöiden määrä lisääntyi edellisvuoteen verrattuna. YT-neuvottelut koskivat alkuvuodesta yli 11 000 työntekijän työpaikkaa, vaikka yleinen työllisyyskehitys on jatkunut myönteisenä. Vastaavana aikana viime vuonna luku oli 10 000. Tiedot käyvät ilmi SAK:ssa tehdystä seurannasta, joka perustuu pörssitiedotteisiin ja muihin julkisiin lähteisiin.

Maailmantalouden epävarmuus asettaa uusia haasteita hyvän työllisyyskehityksen ylläpitämiselle.

&#;8211 Työttömille työnhakijoille on oltava tarjolla riittävästi tukea uudelleentyöllistymiseksi heti työttömyyden alussa. Nyt käynnissä olevassa sosiaaliturvauudistuksessa on parannettava muutosturvaa ja työttömyysturvaa. Epävarmassa tilanteessa yritysten pitää katsoa myös pitemmälle tulevaisuuteen ja kantaa yhteiskuntavastuuta. Nyt kannattaa pitää kiinni osaavista työntekijöistä, joita tarvitaan lähivuosina kun työelämästä poistuu suuria ikäluokkia eläkkeelle, kannustaa SAK:n elinkeinoasioiden päällikkö Janne Metsämäki.

SAK:n seurannan mukaan tämän vuoden tammi–kesäkuussa irtisanottiin 3751 henkilöä. Vuoden 2007 alkupuoliskolla irtisanottuja oli 3416. Pörssiyhtiöissä irtisanottujen määrä väheni alkuvuodesta 1880 henkilöön, kun vastaava luku oli viime vuoden alkupuoliskolla 2642.

Suurimpia alkuvuoden irtisanomisia ovat Stora Enso (985), Relacom Finland (365), Nokia Siemens Networks (239), Volvo Bus (237), Tieto Enator (190), Helkama Forste (151), Atria (143), Walki Group (132) ja UPM (124).