Irlannissa ammattiliitto Siptu vaatii hallitusta hillitsemään inflaatiota

08.06.2007 15:52
SAK

Irlannissa yli 200 000 jäsenen monialaliitto Siptu vaatii maansa hallitusta suhtautumaan inflaatioon keskeisenä ongelmana. Tuoreimman hintaindeksin mukaan inflaatio on hieman vaimentunut, mutta etenee yhä viiden prosentin vuosivauhdilla.

Siptun puheenjohtaja Jack O&#;8217Connor ei hyväksy hallituksen puolusteluja, joiden mukaan korkea inflaatio johtuu Euroopan keskuspankin useista viimeaikaisista koronnostoista. O’Connorin mielestä hallitus itse on syypää asuntojen ja energian inflaatiota ruokkineeseen hintakehitykseen.

O’Connor sanoo, että neljään vuosikymmeneen yksikään Irlannin hallitus ei ole toiminut tehokkaasti tonttimaan hintojen pitämiseksi kurissa. Inflaation kotoperäisenä aiheuttajana O’Connor pitää myös hallitusten vähäisiä investointeja kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoon.

Lisäksi energian nykyinen sääntelyjärjestelmä on ylläpitänyt sähkön ja kaasun hintatasoa tarpeettoman korkeana, O’Connor syyttää. Hän kehottaa hallitusta puolustamaan irlantilaisten elintasoa ja työpaikkoja hillitsemällä inflaatiota.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.