Ingegerd Ekstrandille Folktingetin ansiomitali

Löntagaren-lehden edellinen päätoimittaja Ingegerd Ekstrand vastaanottaa tänään ruotsalaisuuden päivänä Folktingetin ansiomitalin.
06.11.2013 09:25
SAK
Ingegerd Ekstrand

Ruotsinkielisen väestön oikeuksia ja etuja ajava Folktinget myöntää ansiomitaleja henkilöille, jotka ovat merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan toimineet ruotsinkielisen väestön ja kulttuurin puolesta Suomessa.

Ingegerd Ekstrand työskenteli SAK:n ruotsinkielisessä Löntagaren-lehdessä vuodesta 2001 toukokuuhun 2013 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle. Ekstrand aloitti lehden toimitussihteerinä ja siirtyi vuonna 2010 sen päätoimittajaksi.

Ansiomitalin perusteluiden mukaan Ingegerd Ekstrand "on kehittänyt Löntagarenista monipuolisen aikakauslehden, joka seuraa työmarkkinoiden ja suomenruotsalaisten työpaikkojen ajankohtaisia aiheita" ja jossa haastatteluiden kautta "kuvataan suomenruotsalaisen palkansaajan arkea".

Ekstrand on toiminut aktiivisesti myös ruotsinkielisten työmarkkinatermien ymmärrettävyyden puolesta. Hän on muun muassa ollut jäsenenä työmarkkinoiden ruotsinkielisessä kielilautakunnassa FackTermissä.

Folktingetin hopeiset ansiomerkit myönnetään tänään Pohjanmaan liiton maakuntajohtajalle Olav Jernille ja närpiöläiselle kansanedustajalle Ulla-Maj Wideroosille.

Löntagaren on Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n ruotsinkielinen jäsenlehti. Se on ilmestynyt vuodesta 1971 lähtien. Lehden nykyinen päätoimittaja on Jonny Smeds.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.