Ilman työpaikkoja eläkeuudistus jää torsoksi

Palkansaajakeskusjärjestöt arvioivat eläkeuudistuksen jäävän puolitiehen, jos Suomeen ei saada pikaisesti lisää työpaikkoja.
05.06.2014 06:30 karhu admin

SAK, STTK ja Akava muistuttavat juhannuksen alusviikolla minihallitusneuvotteluihin lähteviä puolueita, että kaikki keinot on syytä ottaa käyttöön työllisyyden kohentamiseksi.

–  Työurat eivät pitene pelkillä eläkejärjestelmän muutoksilla. Ilman työllisyyden vahvistamista keinot työurien pidentämiseksi loppuvat, eikä eläkeuudistuksen tavoitteita tulla saavuttamaan, järjestöt korostavat.

Parhaillaan käytävissä eläkeneuvotteluissa on palkansaajien mielestä sovittava myös työssä jaksamista ja työkyvyttömyyden ehkäisemistä tukevista parannuksista. Tällaisia ovat muun muassa keinot vaikuttaa työhön ja työaikaan sekä muut mahdolliset joustot.

SAK, STTK ja Akava painottavat, että eläkeuudistuksessa on turvattava ikääntyneiden työntekijöiden oikeus työttömyysturvan lisäpäiviin.

–   Tarvitsemme turvaverkkoja ikääntyneille. Lisäpäivät antavat turvaa juuri vaikeimmin työllistyville ikäryhmille.

Palkansaajien tavoitteena on tasapainottaa työeläkkeiden rahoitus vielä kuluvalla vuosikymmenellä. Järjestöt tähdentävät, että tavoitteeseen pääsemiseksi työeläkemaksuja on nostettava jonkin verran ja työeläkemaksujen rahastointia on jatkettava.

Palkansaajakeskusjärjestöjen työvaliokunnat käsittelivät eläkeneuvottelujen tilannetta keskiviikkoiltana. Työvaliokuntiin kuuluvat SAK:n, Akavan ja STTK:n suurimpien jäsenliittojen johtajat.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.