Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Ihalainen: Tupon yhteydessä yh…

Uutinen

Ihalainen: Tupon yhteydessä yhteisymmärrys työsuojelun valvontalain uudistuksesta

Lauri Ihalainen

– Juuri käytyjen tuloneuvotteluiden yhteydessä saavutettiin työmarkkinaosapuolten kesken yhteisymmärrys työsuojelun valvontalain uudistamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö teki neuvottelujen pohjalta esityksen, jonka ovat kaikki työmarkkinakeskusjärjestöt hyväksyneet. Ehdotus on tarkoitus saattaa mahdollisimman pikaisesti eduskuntakäsittelyyn ja laki voimaan mahdollisesti jo vuoden 2005 loppupuolella, totesi SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen työsuojelupiirien ammattiosaston 50-vuotisjuhlissa tänään Helsingissä.

Ihalaisen mukaan nyt onkin saatu työsuojelua koskevat tärkeimmät säännökset uudistettua vastaamaan työelämän nopeaa muutosta. Uusien säädösten myötä työsuojeluvirheisiin ja -puutteisiin puututaan entistä nopeammin ja järeämmin. Nyt ollaan ensimmäistä kertaa säätämässä lakia, jonka mukaan työsuojeluvaltuutetulle on annettava vähintään tunti viikossa työsuojeluasioiden hoitamiseen.

– Työsuojelupiirit ovat viime vuodet olleet valtavien haasteiden edessä. Työelämän muutos on ollut nopeaa ja työpaikoilla on kohdattu uudenlaisia ongelmia. Työsuhdeongelmat ja työperäiset terveysongelmat ovat lisääntyneet. Väkivalta, stressi ja kuormittuminen ovat tulleet työelämän riskitekijöiksi. Tätäkin taustaa vasten työsuojeluviranomaisten toimintaa ohjaavat keskeiset lait on uudistettu. Työturvallisuuslain ja työterveyshuoltolain uudistaminen toi valvonnan piiriin uusia asioita, erityisesti henkisen työsuojelun osalta, Ihalainen sanoi.

Ihalaisen mukaan lakiehdotuksessa ei miltään osin heikennetä työsuojelutoiminnan edellytyksiä. Valtuutettu on edelleen valittava jokaisella vähintään 10 työntekijän työpaikalla ja työsuojeluviranomaisten on ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin työsuojeluvaltuutetun valitsemiseksi. Työsuojeluviranomaisten rooli työrikosjuttuja valmisteltaessa ja ajettaessa säilyy yhtä vahvana kuin nykyäänkin. Myös työsuojelupäällikön osalta laissa on täsmennyksiä työnantajan velvoitteesta vastata päällikön riittävästä työsuojeluosaamisesta ja lisäkoulutuksen järjestämisvelvoitteesta.

Lisätietoja neuvottelutuloksesta osoitteessa www.sak.fi/tupo.