Ideasta toiminnaksi – Hakaniemen hankekeskus liittojen tukena

SAK:laiset ammattiliitot ovat saaneet uuden resurssin toimintansa kehittämiseen.
05.12.2013 12:38
SAK
Hakaniemen tori

Viime viikolla perustettu Hakaniemen hankekeskus auttaa liittoja jalostamaan kehittämisideansa hankkeiksi, tiedottaa rahoituslähteistä ja niiden hakuajoista, auttaa hakemusten tekemisessä ja kokoaa yhteen liittojen hankkeiden valmistelijat.

Auli Korhonen– Ammattiliitot ovat kaivanneet apua toimintansa kehittämiseen. Liitoilla on paljon ideoita, mutta usein niiden toteuttaminen kaatuu tekijöiden ja rahan puutteeseen, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön elinkeinopoliittinen asiantuntija Auli Korhonen kertoo.

Korhonen korostaa, että hankkeiden on onnistuakseen aina tuettava ammattiliittojen perustehtävää.

– Hanke on vain työkalu, ei tavoite itsessään. Liitolla on oltava jokin todellinen tarve toimintansa kehittämiseksi, johon löydetään oikeat välineet hankkeen avulla.

Hakaniemen hankekeskus auttaa myös SAK:n ja liittojen yhteisten hankeideoiden toteuttamisessa. Yhteisiä hankkeita voisivat olla muun muassa ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden edunvalvonnan kehittäminen, työelämätiedon lisääminen kouluopetuksessa ja työmatkaliikenteen sujuvuuden edistäminen.

Hakaniemen hankekeskus aloittaa toimintansa tammikuussa. Keskuksen koordinaattorina toimii Mervi Ylitalo Työväen Sivistysliitosta. Hanke-esityksiä arvioi ja niiden valmistelua seuraa ohjausryhmä, jonka puheenjohtaja on SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Auli Korhonen.

Lisätietoja

SAK: Elinkeinopoliittinen asiantuntija Auli Korhonen, puh. 040 541 4510
TSL: Hankekeskuksen koordinaattori Mervi Ylitalo, puh. 044 512 2062

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.