Hollantilaisliitto houkuttelee riisutulla jäsenyysvaihtoehdolla

27.02.2006 09:14
SAK
De Unien keskustoimisto UniePlaza Culemborgissa. Kuva: Capital Photos. Copyright: De Unie

Hollannissa ammattiliitto De Unie tarjoaa maaliskuun alusta lähtien jäsenyyden riisuttua mallia. Siihen tarttuvien jäsenpalvelut ovat selvästi vähäisempiä kuin muiden jäsenten, mutta jäsenmaksukin on pikkuinen.

Riisuttuun vaihtoehtoon tarttuvien jäsenmaksu on ainoastaan 10 euroa vuodessa muiden jäsenten maksaessa 174 euroa vuodessa.

Pientä jäsenmaksua maksavia palvellaan ensisijaisesti netissä olevan neuvonta-aineiston avulla. Lisäksi heillä on oikeus saada kerran vuodessa puhelinneuvontaa joltakin liiton asiantuntijoista. Työelämän riitatapauksissa liitto ei auta riisutun jäsenyysvaihtoehdon valinneita.

Lähes 100 000 jäsenen De Unie pyrkii uutuudellaan ennen muuta laajentamaan voimaansa tes-neuvotteluissa. Hollannissa 85 prosenttia palkansaajista kannattaa työehtosopimusten solmimista, mutta ainoastaan 25 prosenttia palkansaajista on järjestäytynyt ammatillisesti.

Liitossa arvellaan, että riisuttuun jäsenyysvaihtoehtoon tarttuvat ennen muuta tällä hetkellä liiton ulkopuolella olevat palkansaajat.

De Uniella on merkittäviä jäsenryhmiä rahoitussektorilla, terveydenhuollossa ja teollisuudessa. Painopisteenä ovat yritysten keskiportaan työntekijät. Sen mukaisesti De Unie kuuluu toimihenkilöitä edustavaan ammatilliseen keskusjärjestöön MHP:hen.

Kansainvälisellä tasolla De Unie on muun muassa palvelualojen federaation UNI:n sekä Metallityöläisten kansainvälisen federaation IMF:n jäsenjärjestö.

De Unie

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut Juhani Artto
juhani.artto@kaapeli.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.